Možda imate taman novaca koliko vam treba, a možda si s novcem još niste na „ti“. U svakom slučaju, ove knjige omogućit će vam novi pogled na naš odnos prema novcu, zašto ga neki imaju, a neki ne te kako živjeti financijsku slobodu već danas.

  1. MISLI I OBOGATI SE, Napoleon Hil

Ovu knjigu mnogi smatraju osnovom za početak učenja dubljeg značenja novca u našem životu. A kako i nebi kada je Napoleon Hill najpoznatiji američki autor motivacijskih knjiga! Iako je knjiga napisana 1937. godine, predstavlja osnove za svaku ženu i muškarca koji žele voditi uspješan život. Knjiga je u svoje vrijeme bila jedna od najinspirativnijih, a iako su kasnije došle mnoge nove i slične tematike i dalje se smatra klasikom s kojim biste trebali početi svoje putovanje ka financijskoj neovisnosti.

  1. NOVAC I ZAKON PRIVLAČENJA, Jerry i Ester Hicks

Ako ste čitali knjigu „Tajna“ i niste postali skeptici već ste se otvorili za mogućnost da našim životima vlada Zakon privlačenja, onda je ovo sljedeći logični korak. Knjiga je prepuna konkretnih savjeta o tome kako ostvariti financijsku neovisnost, ali i kako postati i ostati uspješan u svih područjima života, od zdravlje, preko odnosa, poslovnog uspjeha i osobnog rasta. Knjiga objašnjava zašto se nalazimo tamo gdje se nalazimo i kako to promijeniti ili, ukoliko smo zadovoljni, kako da to potraje zauvijek i bude još bolje.

  1. NAJBOGATIJI ČOVJEK U BABILONU, George S. Clason

Još jedan u nizu bestselera na ovu temu, Clason se koristi jednostavnim rječnikom i pomalo biblijskim frazama putem kojih objašnjava i nudi rješenja za niz financijskih problema s kojima se mnogi suočavaju tijekom života.

  1. VODIČ U INVESTIRANJE, Robert T. Kiyosaki

Izvrsna knjiga koja o vrlo složenoj temi progovara na vrlo jednostavan i svima razumljiv način. Bilo da imate puno ili malo novaca, knjiga je namijenjena baš svima koji se žele bolje upoznati s ovom temom i postati investitori. Ne morate brinuti ako nemate nikakvog prethodnog iskustva s investiranjima jer će vam ova knjiga otkriti sve što trebate znati. I sam autor kaže da, iako možda nećete razumjeti sve dijelove knjige, nemojte se obeshrabriti jer ako je čitate cijelu i to otvorenog uma, na kraju ćete znati mnogo više o ovoj temi od drugih koji su možda bolje educirani i plaćeni za taj posao. Toliko je ova knjiga jednostavna i sveobuhvatna!

  1. BOGATI OTAC, SIROMAŠAN OTAC, Robert T. Kiyosaki

Još jedna uspješnica poznatog američkog autora i biznismena koja je zanimljiva kao što i sam naslov kaže. Kroz sadržaj knjige autor nas podučava što to bogati roditelji uče svoju djecu o novcu, a siromašni (i srednja klasa) ne. Naime, mladi provode toliko vremena u sustavu obrazovanja, a naposljetku ne znaju ništa o novcu. Tako cijeli život rade za novac, a nikada ne nauče kako da novac radi za njih! Na putu prema vlastitoj financijskoj slobodi, ova knjiga neka vam bude na vrhu popisa.

Maja Kos