Etablirani klavijaturist, Gojko Tomljanović, svoj talent godinama okazuje kolaboracijama i skladanjem za brojne prominentne glazbenike poput Josipe Lisac, The Bastardz, Boe, Massima, Dino Dvornik Tribute Banda a prošle godine je publici predstavio i svoj prvi samostalni album – “Point of View”.
Na albumu se nalazi i pjesma “Sami biramo zvuk” koja se zbog odličnog teksta i vokala Marija Huljeva koji se besprijekorno ukopio u Gojkov koncept nametnula kao logičan izbor za singl.

“Kada sam napisao ovu pjesmu, Ines Prajo složila je tekst koji je savršeno legao uz melodiju i nekako nam je bilo jasno da jedini koji ju može iznijeti je – Mario Huljev. Mario se rado odazavao našem pozivu i presretni smo kako je ispalo.” – rekao nam je Gojko.

Video za pjesmu napravio je Doringo;Nadrealni glamur bras sekcije suprostavljen ljubavnoj priči umjetne inteligencije kao kontrast instrumentala i pjevnog djela poslužio mi je za koncept spota. Destrukciju odnosa gledamo iz kuta više parova robota dok je kulminacija prikazana samim raspadanjem mašina te ponovnim sastavljanjem na metalnom otpadu simbolika za ponovno zaljubljivanje nakon teške krize u vezi.” – rekao je redatelj spota.

Mario Huljev je po mom skromnom mišljenju najbolji hrvatski vokal u kategoriji pop rock funk i soul glazbe tako da je bio logičan izbor, znamo se jako dugo i puno toga smo prošli i snimili zajedno . Dakle, što se tiče muškog vokala za moj CD nije bilo dvojbi oko izvođača jedinih dviju vokalnih pjesama na albumu, Mario je bio jedini izbor.“, otkrio je Gojko.

Stvarajući “Point of View” Gojko se po prvi puta okušao u skladanju glazbe “za sebe” te je otkrio kakvo je to iskustvo bilo za njega u odnosu skladanja “za druge”:

Snimati i skladati za druge je potpuno drugačije nego stvarati i snimati za sebe. Kad snimam drugima, o glazbenom producentu ovisi što ću odsvirati i kako će to u konačnici zvučati. Ponekad on ima jasnu ideju ili note, a ponekad mi ostavlja slobodu da odsviram nešto svoje, onako kako ja čujem pjesmu. S druge strane, kad snimam za sebe onda sam ja taj koji stavlja sve pod povećalo, znam točno što želim i kako pjesma treba zvučati tako da sam osim komponiranja i sviranja radio mix i mastering pjesama.