Protekla zima činila se dugom jer smo je uglavnom proveli u zatvorenim prostorima i u skladu s epidemiološkim mjerama. Napokon je stiglo ljeto, što znači da se naši planovi za uživanje na otvorenom konačno ostvaruju. Druženje s obitelji i prijateljima na otvorenom, zajednički odlasci na izlete, uživanje u prirodi – samo dok o tome razmišljamo, podiže nam se razina serotonina i osjećamo se sretnima. INTIMINA, brend posvećen ženskom intimnom zdravlju, pobrinuo se da nas ništa ne spriječi u tome da iskoristimo ovo ljeto i uživamo u osjećaju slobode koliko god možemo. Dakle, kampiranje, planinarenje, duge šetnje, trčanje, sve je moguće – čak i za vrijeme menstruacije!

Za većinu žena mjesečno krvarenje utječe na njihovo samopouzdanje i stvara osjećaj nelagode. No, ipak, menstruacija ne bi trebala biti razlog izbjegavanja bilo kakvih aktivnosti na otvorenom.  Istina, u prirodi često nema toaleta, a zamisao o mijenjanju uložaka i tampona iza stabala i grmova nije baš primamljiva. Zbog toga mnoge žene koriste menstrualne čašice kao  ‘spasioce’ u ovakvim situacijama.

Čak 84% korisnika menstrualnih čašica kaže da osjećaju sigurnije dok koriste čašicu, a 78% tvrdi da se osjećaju ugodnije. Razlog tome je što su menstrualne čašice izrađene od medicinskog silikona koji je siguran za tijelo, a budući da je izrazito mekan, umetnutu čašicu se teško može osjetiti. Također, one su prikladne za bilo koju aktivnost: 93% korisnika menstrualnih čašica koji vježbaju, koriste svoje čašice i tijekom treninga. Najbolja stvar je što šalicu možete nositi do 8 sati bez da je praznite. Dakle, možete provesti cijeli dan u prirodi bez razmišljanja o menstruaciji ili o tome gdje promijeniti uložak, a da vas ne vide.

Ako ipak trebate isprazniti čašicu, slijedite ovih nekoliko jednostavnih koraka za nesmetano uživanje u aktivnostima na otvorenom:

  1. Iskopajte malu rupu u zemlji
  2. Pobrinite se da su vam ruke čiste – isperite ih flaširanom vodom
  3. Koristite sredstvo za dezinfekciju ruku
  4. Izvadite čašicu i ispraznite je u rupu (ili je ispraznite na zemlju ako vam se ne da kopati)
  5. Isperite čašicu vodom iz boce (ovaj korak možete i preskočiti te samo isprazniti i vratiti čašicu)
  6. Umetnite čašicu
  7. Opet isperite ruke
  8. I možete nastaviti uživati u izletu

Svi ljubitelji prirode također bi trebali znati da jedna menstrualna čašica može trajati i do 10 godina, što znači da može zamijeniti stotine uložaka i tampona kojima trebaju desetljeća da se razgrade. Pomoću INTIMINA kalkulatora menstrualnog otpada, svatko može saznati svoj menstrualni utjecaj na okoliš u samo nekoliko klikova.

Na kraju ostaju dvije činjenice: menstrualne čašice su praktično, ekološko i udobno rješenje za menstruaciju, a zahvaljujući INTIMINI možete doživjeti savršene trenutke na otvorenom – tijekom bilo kojeg dijela menstrualnog ciklusa.