Photo:_justynaniko_

Bez obzira što je prvi prosvjed žena, 8. ožujka 1857. godine, rastjerala policija, žene su dobile vjetar u leđa i već nekoliko mjeseci kasnije osnovan je sindikat borbe za ženska prava. Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine na prvoj međunarodnoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu.

Ujedinjeni narodi su službeno proglasili Međunarodni Dan Žena nacionalnim praznikom 1975. godine. Slavimo sjećanje na društvena, politička i kulturna postignuća žena u cijelom svijetu.

Život teče brzo, a ponekad zaboravimo stati i zahvaliti svojim najdražim osobama, mamama, bakama, prijateljicama, sestrama, tetama… Odvojite malo vremena i napravite neku lijepu gestu, napišite neku lijepu poruku podrške, kupite im najdraže cvijeće, pokažite im da vam je stalo.

Danas Dan žena je posvećenim svim našim posebnim damama u našem životu i zato vam donosimo par ideja kako provesti taj dan i što pokloniti.

Izdvojite malo svog vremena i podružite se s njima,pogledajte zajedno neki dobar film o snažnim ženama koje  prkose stereotipima i predrasudama. Trebate inspiraciju? Udobno se smjestite i gledajte The Devil Wears Prada ili Thelma and Louise.

A što pokloniti? Svakako možete pokloniti i sebi, ali kod svojih posebnih dama se vodite osjećajem što bi si one same kupile da se usreće, a ne ono što se vama sviđa😊

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justyna Niko (@_justynaniko_)

Zavirili smo u Pevex i pronašli poslastice gdje će se pronaći za svaku damu ponešto! Kako se s buketom cvijeća ne može pogriješiti, uz cvijeće možete kupiti neku lijepu vazu koja će Vašu prijeteljicu uvijek podsjećati na vas.

Također smo se zaljubili u ovaj retro svjećnjak koji će se svidjeti nekom tko voli romantiku.

Osvježavanje posteljine uvijek je dobra ideja, pogotvo ako ste našli posteljinu u nježnoj nijansi na točkice! Za sve koji nisu spretni u kuhinji pa svako malo razbiju koju šalicu ili tanjur, pronašli smo preslatke šalice za sve ukuse i predivan set keramičkih tanjura.

Ali za kraj zapamtite da nikada neće progriješiti sa lijepo aranžiranim buketom tulipana!Želimo vam svima sretan Dan žena!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justyna Niko (@_justynaniko_)

Dobitnica u darivanju Pevex šalica  objavljenom 7. ožujka je Nikolina NerovčićMolimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!