Kada razmišljate o tome kako odabrati perilicu rublja, potrebno je malo više od toga da samo ušetate u dućan i kažete da želite kupiti perilicu. Stoga je bitno definirati preciznije svoje potrebe. Na primjer, koliko često perete rublje? Imate li veliku obitelj koja zahtijeva svakodnevno pranje odjeće ili živite sami ili ste par bez djece? Također je važno razmotriti gdje će vam biti praonica ili perilica i sušilica rublja. Ako živite u stanu, raspoloživi prostor je bitna stavka. Ako živite u kući na više katova, opet morate razmisliti o lokaciji koja će biti najpraktičnija.

Performanse koje će vam olakšati svakodnevnu brigu oko rublja  

Razmišljanje o tome kada i kako perete rublje pomoći će vam da usporedite perilice rublja i odlučite koju veličinu perilice ili sušilice kupiti te koje opcije ciklusa su ključne za potrebe vaše obitelji. Kada kupujete perilicu i sušilicu, u obzir trebate uzeti cijenu, vrstu punjenja, veličinu, kapacitet, cikluse i energetsku učinkovitost.

Kupnja perilice ili sušilice rublja je zasigurno velika investicija, stoga je Pevex u svojoj ponudi okupio značajne bredove kako bi zadovoljio potrebe svojih kupaca pa će se tako u ponudi naći perilice od Boscha, Samsunga, Whirlpoola, Electroluxa, Končara, Gorenja, Candya i brojni drugi svjetski proizvođači kao što su Midea, Vivax itd.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Sve samostojeće perilice rublja dolaze imaju osnovno jamstvo za dugi vijek trajanja, čisto i mirisno rublje. Na raspolaganju su standardne i plitke perilice rublja uz kapacitete punjenja od 6 kg pa sve do 10 kg uz visok certifikat energetske učinkovitosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Najbitnije performanse perilica rublja za tebe

Najočitija značajka između koje možete birati pri kupnji perilice jest hoćete li odabrati perilicu s prednjim ili gornjim punjenjem.

Najbitnije je da prije samog odabira perilice provjerite koliko imate prostora u prostoriji za smještaj iste. Perilice dolaze u dimenzijama od 4566 cm u širinu, te je bitno da znate dubinu i širinu koja će vam odgovarati. Nakon toga potrebno je definirati kapacitet pranja, odnosno koliko kilograma rublja može oprati u jednom pranju. Tek nakon osnovnih karakteristika možete se koncentrirati na programe perilice koji su vam potrebni i koji najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Osnovni tipovi perilica rublja su:

  • Perilice s prednjim punjenjem  –   veći kapacitet pranja
  • Perilice s gornjim punjenjem  –  savršene za manje prostore
  • Perilice sa sušilicom  –  odličan izbor za one koji nemaju mjesta za oba aparata u prostoriji

Dodatne performanse za najbolji izbor

Kada se odlučiš koja kombinacija performansi je najbolja za tebe svakako u obzir uzmi i energetski razred perilice za što manju potrošnju električne energije, pogledaj maksimalnu potrošnju vode (uzmi u obzir da svaki program drugačije troši), provjeri sve programe perilice rublja i provjeri da li postoji eko način pranja.

Dobitnica u darivanju glačala objavljenom 14. siječnja je Antonija Tonka Stanković. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!