Možda je za vas ovo samo još jedan u nizu od dosadnih članaka kako se pripremiti za ljeto. Međutim, ako doista i razmislite o ovim savjetima, vaše ljeto, kao i pripreme za njega ove godine biti će totalno bezbolni.
smoothie2Jedan od onih prvih i klasičnih savjeta je: Dovedite se u formu – Krajnje je vrijeme, složit ćemo se, ali krajnje je vrijeme bilo nakon ljeta prošle godine da se krenete pripremati za ljeto ove godine. Naime, svi oni koji svoju formu doista moraju pripremati za ljeto to su trebali učiniti odavno, a vi sretnice koje ne morate, niste morale ni tada, ne morate ni sada. Opustite se, uživajte, prihvatite sebe onakvu kakva jeste i znajte se nositi s tim.

Naravno, laganija prehrana, puno raznovrsnog voća i povrća i meseko na žaru nikome nisu na odmet. Tokom cijele godine preporučamo svakodnevno pijenje vode i barem jedan smoothie dnevno – bogatstvo vitamina i minerala, ali i osjećaj koji imate nakon što ga popijete je kao da ste skinuli najmanje tri kg. Izađite van, šećite, otiđite u prak sa djecom, s partnerom, roditeljima ili s prijateljem / prijateljicom.

Nakon što ste stekli savršeno tijelo vrijeme je i za nešto lijepo što ćete odjenuti. Da naravno, nemate ništa, ormar vam je prazan, morate u shoping, a novčića niotkud. Najbolji savjet koji smo mi davno dobili je da je sada idealno vrijeme za preslagivanje ormara. Začuditi ćete se što ćete sve pronaći a da niste niti bili svjesni da stoji negdje duboko u vašem ormaru. Isprobajte sve, stanite ispred ogledala i napravite svoju malu modnu reviju, sortirajte ono za što ste sigurni da više nećete nositi. Nemojte bacati odjeću, donirajte je ili poklonite nekoj od prijateljica koja će s radošću nositi upravo taj odjevni predmet.
Naravno, ostati će još par sitnica koje ćete ipak morati kupiti, ili barem jednu novu haljinicu na
britelice za vruće ljetne noći.:)

Tu je i torba za plažu, najbitniji dio je svakako krema za sunčanje, pa nemojte zaboraviti na nju i onda – mažite, mažite, mažite!
Voda – gdje god krenuli ponesite vodu sa sobom (da opet spominjemo vodu iako smo je spomenuli već gore). Osim što je zdrava i osvježavajuća u vruće ljetne dane, donijet će vlagu i sjaj vašoj koži.

Stopala – Prije nego uđete u omiljene sandale provjerite stanje vaših stopala, osobito peta. Vremena kada stopala nisu bila važna odavno su prošla. Ukoliko se koža tijekom zime naborala i skupila, vrijeme je da je sastružete namijenjenim kamenom ili strugalicom za pete, i nakon toga nanesete debeli sloj masne kreme, navučete čarapice i prespavate, ujutro će vaše pete biti mekane poput bebine guze. Nemojte izostaviti niti noktiće, koje podrežite i nalakirajte nekom lijepom ljetnom bojom. A onda su na redu vaše nove sandale koje ste ulovili na zadnjem predsezonskom sniženju.

Kosa – pripazite na kosu, UV zračenje, sol i klor svakako štete kosi pa se na vrijeme osigurajte sa dobrim šamponima, maskama i sprejevima za kosu, ali i sa zgodnim, zadnjih sezona vrlo modernim slamnatim šeširom, jer je on ipak najbolji čuvar sjajne kose.
Jedne dobre sunčane naočale, koktel i gotovo pa da ste spremni za uživanje na plažama diljem Jadrana i ove sezone…

Za kraj…ako smo nešto i zaboravili, sjetiti ćemo se usput i podsjetiti vas, a do tada opušteno nas pratite  i dalje, ako niste, lajkajte nas na Facebooku i Instagramu, nemojte biti sebični, podijelite sa prijateljicama da i one osvoje neku od naših mnogobrojnih nagrada, a do tada CARPE DIEM!

N.J.

žena-plaža