Jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika Željko Joksimović, koji je  prošlu subotu nastupio pred prepunom zadarskom Arenom, 11. studenoga sprema spektakl u zagrebačkoj Areni.

“Uvijek sam govorio da kada sam u Zagrebu, da sam kao kod kuće. Nije tajna da se volimo! Zaista se volimo i zagrebačka publika je nešto što mi zaista prija. Imao sam dosta koncerta u zagrebačkoj Areni i očekujem s velikom radošću da se družim ponovno sa svojom publikom u Zagrebu” rekao je Joksimović koji je nedavno otkrio da je novi album već gotov te prolazi posljednje dorade.

“Lako moguće da ću baš zagrebačkoj publici predstaviti premijerno jednu novu pjesmu. Mislim da su zaslužili da ju prvi čuju za sve ove godine vjernosti i ljubavi koju i pružaju” otkrio je.

Njegove balade poput Nisam te zbog lepote voleo, Nije ljubav stvar, Leđa o leđa smatraju se jednima od najljepših balada ovih prostora, a on je s godinama stekao kultni status u glazbenom svijetu. Premda dugo nije izbacio vlastitu pjesmu, njegovi bezvremenski hitovi i dalje privlače tisuće obožavatelja što je dokazao nedavno napunivši varaždinsku Arenu, a skoro su rasprodane i zadarska i zagrebačka.

Željko Joksimović nije samo pjevač, on je i skladatelj, tekstopisac, producent i multiinstrumentalist. Svira čak 14 instrumenata. Talent je pokazivao još od malih nogu, a  imao je samo 12 godina kad je pobijedio na prestižnom festivalu u Parizu i vratio se s nagradom Prva harmonika Europe. Paralelno je išao u osnovnu i srednju glazbenu školu. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima.

Osim glazbene karijere, posljednjih nekoliko godina prisutan je i na poslovnoj sceni, i to kao vlasnik novinske agencije i čak četiri televizije. Vlasnik je i diskografske kuće koja je doprinijela razvoju mnogih mladih talenata na Balkanu.

Pjesma Ponoć koju je napisao za film Toma zajedno s pokojnim Predragom Tozovcem broji preko 55 milijuna pregleda na YouTubeu, a film Toma, na kojemu je radio kao producent proglašen je najgledanijim filmom svih vremena na ovim prostorima.

Joksimović je i uspješan glazbeni producent. Radio je na produkciji mnogih albuma drugih izvođača i pjesama koje su postale hitovi od kojih se ističu Nesanica i Čija si Toše Proeskog, Miljacka Halid Bešlić, te Lejla s kojom je grupa Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović odnio je prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora prema mišljenju kompozitora sudionika festivala.

Posljednje ulaznice za koncert Željka Joksimovića u prodaji su od u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima.