Domina – Prva sezona smještena je u vrijeme vladavine Gaja, Cezara Augusta, ali je ispričana kroz nevjerojatnu istinitu priču o njegovoj supruzi Liviji Druzili, koja je preinačila pravila onoga što djevojka može očekivati od života i postala najmoćnija žena na svijetu. Krećemo uoči Livijinog prvog vjenčanja i pratimo je kroz izgnanstvo na povratku u Rim, odlučnu vratiti sve što joj je ukradeno… Što joj i uspijeva, prilično briljantno, udajom za čovjeka koji ga je ukrao. Do 30. godine Livija je vratila svoju imovinu, svoj status i još mnogo toga, ali uskoro otkriva da nije dovoljno preuzeti vlast jer je morate moći zadržati kad je i svi drugi žele… A pogotovo ako želite ostaviti nasljeđe kao i svi drugi.

Premijerno od ponedjeljka 19. veljače u 21:00 na TV programu Epic Drame

DOMINA je nova povijesna dramska serija koju ovog mjeseca premijerno prikazuje program Epic Drama. Radnja je smještena u vrijeme vladavine Gaja Cezara Augusta – a ispričana je kroz nevjerojatnu istinitu priču o njegovoj trećoj supruzi Liviji Druzili, koja je pomaknula granice onoga što jedna djevojka može očekivati od života i uzdigla se do položaja najmoćnije žene na svijetu.

Domina je snimljena u Rimu, a prati Livijin život od njezina prvog vjenčanja, progonstva i povratka u Rim, kad je bila odlučna vratiti sve što joj je oduzeto. To je i učinila na briljantan način, udavši se za čovjeka koji joj je sve to oduzeo. No pritom je postala doživotna neprijateljica žene koju je zamijenila, Skribonije, koja je ostala u blizini Livije jer je neposredno nakon razvoda Gaju rodila dijete, Juliju.

Do tridesete godine svojega života, Livija je već bila vratila svoju imovinu, status i još puno toga. No njezin voljeni otac poginuo je boreći se za republiku – protiv njezina supruga Gaja. Livija uskoro otkriva da nije dovoljno preuzeti moć, nego da je morate znati i zadržati kad vam je svi drugi žele oduzeti.

Livija se nada da će jedan od njezinih sinova preuzeti vlast nakon Gajeve smrti – i obnoviti republiku tako što će vlast vratiti Senatu. To je obećanje koje je dala svojemu ocu. A to je ujedno i tajna koju Gaj ne smije saznati. Kako bi postigla svoj cilj, Livija se mora pobrinuti da njezini sinovi Tiberije i Druz imaju slobodan put naslijediti vlast.

Bit će to mračno i teško putovanje za Liviju – osobno, emocionalno i političko – budući da put do ostvarenja njezine plemenite ambicije postaje sve opasniji i bremenitiji nevoljama.

Liviju Druzilu glumi Kasia Smutniak (Potpuni stranci, Loro, Devils). Smutniak predvodi međunarodnu glumačku ekipu u kojoj su i Matthew McNulty (Neprilagođeni) kao Gaj, car August; Claire Forlani (Upoznajte Joea Blacka) kao Octavia, Gajeva sestra; Christine Bottomley (Kraj j***nog svijeta) kao Skribonija, Gajeva druga žena i Livijina smrtna neprijateljica; i Ben Batt (Kapetan Amerika: Prvi osvetnik) kao Agripa, Gajev prijatelj iz djetinjstva i general.

Autor serije je Simon Burke (Fortitude, Strike Back), a redatelj David Evans (Jamestown, Django). Premijerno emitiranje naišlo je na brojne pozitivne kritike. „I“ piše: „Samouvjereno gradeći svoj svijet, moguće je da su autori Domine ciljali na obožavatelje Igre prijestolja, no za razliku od te serije, ova ne djeluje kao da je osmišljena samo za muške oči“. A i Wall Street Journal je bio zadovoljan: “Gledatelji će možda poželjeti skinuti svoje XXL toge, budući da je Domina vruća i nedvojbeno žestoka“.

Dominu premijerno pogledajte na programu Epic Drama, u ponedjeljak, 19. veljače, u 21:00 s