Žana Jurišić: “Ljubav je pokretač svega!”

 
Listajući modne magazine zapazila sam mnoge mlade majke koje tik nakon poroda izgledaju fantastično, zavidna figura, stilski besprijekorno dotjerane i uz to doslovno blistaju.

Svjetskim zvijezdama bok uz bok može stajati i naša domaća zvijezdica, mlada, lijepa i uspješna Žana Jurišić.

Ona je još jedna genijalna majka koja uz dvoje djece stigne u danu više nego što je to uopće zamislivo, a kako joj sve to uspjeva pročitajte u nastavku.

zana2Lipadona: Uz čarobne ruke kojima vješto barataš u svojoj tvornici ljepote što još trebamo znati o tebi, a do sada nismo znali?

Žana: Imam 29 godina, po struci sam ekonomistica,  kozmetičarka i vizažistica.  Moda i ljepota su moj posao, ali predstavljaju neodvojiv dio mog života, još puno prije nego što sam se počela time baviti. Majka sam dva prekrasna dječaka, petogodišnjeg Petra i jednogodišnjeg Šimuna, koji su, uz sve moje obveze i interese, centar moga svijeta.

Lipadona: Supruga, majka, vizažistica, kreatorica, skrivaš li neki čarobni štapić? Koja je tajna tvog uspjeha?

Žana: Možda će zvučati patetično, ali zbilja, kad čovjek radi ono što voli i u čemu uživa, onda ništa nije teško. Volim svoj posao, volim raditi s ljudima i uz dobru organizaciju, sve se stigne, a samim tim i uspjeh je neizbježan.

Lipadona: Kako započinje tvoj radni dan, kuhaš li, pospremaš, kako se razlikuje radni tjedan od vikenda?

Žana: Rano buđenje, spremanje i odlazak u vrtić, a zatim kreće moj radni dan koji uključuje odlaske na setove šminkanja, organiziranje šivanja Madewithlovecro haljina, savjetovanje i odgovaranje na upite klijentica i sve ostalo što je potrebno kako bi posao kojim se bavim tekao besprijekorno, a moje klijentice bile zadovoljne. Kuham svaki dan, čistim i spremam kad stignem jer moje radno vrijeme nije fiksno pa prema obvezama toga dana organiziram sve što treba obaviti po kući. Večernji sati rezervirani su za obitelj, a kad djeca odu na spavanje, moj radni dan se nastavlja. Noćni sam tip, pa često radim do kasno u noć, kada u mojoj glavi sve pršti od novih ideja i planova. Vikende volim provesti u prirodi s djecom, kad god mi obveze dopuštaju.

zana3Lipadona: Kad je briga o vlastitom tijelu u pitanju koliko si spremna žrtvovati vremena za izgled, vježbaš li?

Žana: Brigu o izgledu doživljavam kao stvar osobne higijene i uvijek se trudim izdvojiti malo vremena za sebe. Trudim se živjeti zdravo, redovito vježbati, zdravo se hraniti, a sve loše navike i poroke svesti na najmanju moguću mjeru. 

Lipadona: Koje su tvoje boje, da je tvoj život slikovnica kako bi ga obojala?

Žana: Uh, kako bi to bila šarena slikovnica. Po pitanju boja nisam ograničena na „omiljene“ boje. Sve boje su moje boje i svaka boja je u nekom trenutku moja inspiracija. To se najbolje vidi na mojim „Madewithlovecro“ haljinama.

Lipadona: Često putuješ, koje su tvoje najdraže destinacije, gdje voliš dobro pojesti, gdje nešto zgodno kupiti, gdje se diviti arhitekturi?

Žana: Moja putovanja su uglavnom vezana za posao, a destinacije koje bih željela posjetiti su na čekanju, dok djeca malo porastu. Arhitektura pojedinih gradova koje sam posjetila ostavila me bez daha, moderni Toronto na jedan način, neponovljiva Barcelona na drugi način, ali arhitektura Beča i toplina koju taj grad pruža, svaki put me razgali. Ne znam, možda zato što toliko podsjeća na Zagreb koji neizmjerno volim.

Veliki sam gurman, volim kuhati i volim fino jesti. Drago mi je da se u posljednje vrijeme u Zagrebu otvorilo puno malih restorančića koji nude nešto drukčije, a cjenovno su prihvatljivi. Trenutno mi je broj jedan, streetfood restoran Mundoaka.

Za kupovinu nemam pravila. Nemam najdraži dućan, niti najdraži grad za kupovinu, pa nemam čak niti najdraži brand. Bitan je trenutak u kojem se dogodi ljubav na prvi pogled s komadom koji ću kupiti, i to je to.

Lipadona: Što je za tebe ljubav, što prijatelj i što je točka na i svakom tvom danu?

Žana: Ljubav je pokretač svega. Ona je onaj pozitivni impuls koji čovjeka gura dalje, bolje, više. Postoji puno načina i vrsta ljubavi, ali nakon iskustva majčinske ljubavi prema svojoj djeci, shvatila sam da je to najčišća i jedina bezuvjetna ljubav na ovome svijetu.

Lipadona: Otkrij nam svoju listu TOP 5 najbolje odjevenih Hrvatica i TOP 5 Instagram profila koje pratiš?

Žana: Hrvatice su žene s takvim stilom, da je to naprosto sjajno. Izdvojiti njih pet bilo bi nemoguće i na kraju i nepravedno. Mogu samo reći da me uvijek iznova oduševe žene koje srećem na zagrebačkim ulicama koje su različite dobi, stila, figure, a opet tako savršeno dotjerane, da bi ih najradije poljubila kad ih sretnem.

Instagram je jedan svijet koji je neiscrpan. Sve me zanima, i svaki dan otkrijem neki novi profil koji me očara. Bilo da se bavi ljepotom, modom, dizajnom ili kuhanjem, uređenjem doma,  zaštitom životinja, svaki me potakne na neke pozitivne korake.  Obožavam Instagram. On je moja inspiracija i alat za komunikaciju s divnim ženama kojima se sviđaju moji radovi.

Lipadona: Sudbina ili novac, što je po tvom mišljenju glavni pokretač uspjeha?

Žana: Smatram da svojim izborima određujemo svoju sudbinu, dok je novac samo  jedno neizbježno sredstvo razmjene u našim životima. Iako je često mjerilo nečijeg uspjeha, ne želim vjerovati da je novac glavni pokretač niti da je uspješnim ljudima jedina nagrada i cilj.

Hvala ti Žana na izdvojenom vremenu za naš mali svijet, bilo nam je zadovoljstvo pisati o tebi.

Ana Kramarić

Midas Widget

Ostavite komentar