Za savršenu kožu donosimo recept za home-made peeling od samo 3 sastojka!

Home-made peeling za uspješno uklanjanje mitesera i nečistoća s kože!

Photo: https://www.instagram.com/shelby.mattson/

Rijetke su one sretnice sa gotovo savršenom kožom (rekli bismo savršenom, ali savršenstvo navodno ne postoji) koje nemaju problema s miteserima, aknama ili običnim prištićima. Za sve ostale smrtnike koji muku muče s već navedenim neprijateljima, donosimo jednu jednostavnu smjesu za koju su vam potrebni sastojci koje sigurno imate kod kuće.

Dakle, potrebna vam je soda bikarbona, voda i pasta za zube (izbjegavati onu za izbjeljivanje zubi zbog određenih kemijskih dodataka koji mogu u ovoj kombinaciji iritirati kožu). Ovisno o tome na koliki dio kože ćete stavljati smjesu, umijesite sastojke. Za područje T-zone dovoljno je umijesiti žlicu sode bikarbone, malu žličicu paste za zube i onoliko vode koliko vam je potrebno da bi smjesu lakše izmiješali. Važno je napomenuti da ako imate izrazito osjetljivu kožu, preporučljivo je dodati više vode da se umanji jakost sode bikarbone. Uzmite četkicu za zube, naravno što mekšu (ili neki jači kist za nanošenje šminke) i utrljajte na područje koje smatrate problematičnim. Smjesu trljajte lagano četkicom i kružnim pokretima sve dok ne vidite da je nečistoća izašla. Da bi efekt bio što bolji, prije nanošenja smjese, umijte lice u što toplijoj vodi ili postavite ručnik umočen u toplu vodu na lice. Time ćete otvoriti pore i olakšati izlaz nečistoćama. Kada završite s procesom, umijte lice u što hladnijoj vodi da se pore zatvore te namažite laganu kremu za lice s umirujućim efektom.

Smjesa je zaista djelotvorna, no kod osoba s jačom i problematičnijom kožom možda će biti potrebna dva tretmana za izvrsni rezultat. Peeling možete ponavljati svakih 10 dana ili rjeđe ovisno o osjetljivosti kože i potrebi.

Midas Widget

Ostavite komentar