SPRINGFIELD SLAVI PRVU OBLJETNICU SVOJE KOLEKCIJE R[ECO]NSIDER

Španjolski brend predstavlja novu kolekciju kojom još jednom potvrđuje odgovornost prema okolišu

Springfield, španjolska marka za casual odjeću predstavlja novu jesen/zima 19 kolekciju s ekološkom oznakom R[ECO]NSIDER. Korištenjem prirodnih i recikliranih vlakana, u sklopu svog programa H20 usmjerenim na uštedu vode i energije, omogućilo je marki da proizvede više od 5,5 milijuna odjevnih predmeta s održivim karakteristikama od službenog predstavljanja u F / W 18.

  • Springfield za izradu svoje odjeće koristi organski pamuk od kojeg je napravljeno više  od 1,2 milijuna majica, trenirki i traperica. To nije samo korisno za zemlju i okoliš, već i za zdravlje, jer se uzgaja na plodnim kopnenim poljima bez pesticida, herbicida i sintetičkih kemijskih gnojiva.
  • Program H20, koji se temelji na laserskoj i ozonskoj tehnologiji u postupcima završne obrade trapera, štedi velike količine vode i energije, eliminirajući korištenje otrovnih proizvoda poput permanganata ili izbjeljivača.

Upotrebom ove tehnologije Springfield je uštedio između 50-90% u usporedbi s tradicionalnim tehnikama, zbog čega 64% svih proizvedenih muških traperica ove sezone ima oznaku R[ECO]NSIDER. Ostale inicijative prisutne ove sezone povezane su s korištenjem recikliranog poliestera za punjenje gornje odjeće ili recikliranog perja i vune.

Springfield je ove sezone pripremio, muške i ženske kolekcije,  u rustikalnom stilu. Odjeća izrađena od organskog pamuka poput majica, vesti i džempera izrađuje se u nježnim bojama i provjerenim uzorcima u zemljanima tonovima.

Logotip „stablo“ se koristi kao oznaka na većini odjeće kako bi se istakla povezanost Springfielda s prirodom. Nadalje, nježni i topli tonovi su prepoznatljivi i u traper kolekciji koje su obogaćene ovčjom podstavom i samtom.

Springfield ekološkom osviještenošću pomaže pri postizanju održivog razvoja koji osigurava sadašnje potrebe bez ugrožavanja potreba budućih generacija. Nova kolekcija dostupna je u trgovinama od sredine kolovoza i svaki odjevni predmet ima prepoznatljivu oznaku s R [ECO] NSIDER logotipom.

 

Midas Widget

Ostavite komentar