SLONOVI DONOSE SREĆU

Imate li figuricu slona u kući ? Ako ne, odmah kupite jednu!

Prema istočnjačkoj filozofiji, ako se figurice slona drže u kući ili kao privjesci nose oko vrata, one poput magneta privlače snagu, moć i bogatstvo.

Prema budističkom vjerovanju, slon je jedna od osam svetih životinja. On je simbol snage, moći, blagostanja i bogatstva. Da bi dom bio zaštićen i blagoslovljen, figurice ove životinje neizostavan su dio dekoracije.

Hindusi vjeruju da svijet leži na leđima slona te da je povezan sa plodnošću. O tome svjedoče mnoge umjetničke slike, na kojima je nacrtan slon okružen djecom, kao simbol sreće i plodnosti u porodici. Zbog toga ne čudi stari običaj da se mladencima na vjenčanju poklanjaju upravo figurice bijelih slonova, da što prije dobiju prinovu, ali i da steknu blagostanje u domu.

Prema nekim predavanjima, ukoliko par želi dobiti sina, onda se na leđa figurice postavi mali kamenčić. A ako žena ne može zatrudniti, pored kreveta treba držati figuricu bijelog slona izrađenu isključivo od slonovače.

Postoji vjerovanje također da će slon zaštititi dom od provalnika ako ih postavite u hodnik. Bitno je samo da su slončići sa podignutim surlama i okrenuti ka ulaznim vratima. Malenih pet do sedam slonova tzv. “karavan sreće”, dobro je držati u dnevnoj sobi jer privlače blagostanje za cijelu obitelj, a ukoliko ste u besparici, stavite pored njih neku kristalnu posudu u koju ćete ubaciti nekoliko kovanica.

Ako ste se odlučili da pokrenete novi posao, stavite malo veću figuru ispod lampe, na osunčanoj južnoj strani kuće. Za uspjeh na ispitima, preporučuje se da noć uoči polaganja, na knjigu stavite malog slonića.

Za bračnu slogu

Za ljubav i zdravlje, nosite privjesak od slonovače na kojem je prikazana ova životinja. Ako djevojka ne može da nađe srodnu dušu, u noći mladog mjeseca, treba da ostavi privjesak pored prozora i sutradan ga okači oko vrata. Vjeruje se da će do narednog mladog mjeseca, (za 28 dana), sresti suđenu osobu.

To isto važi i za muškarce, samo što oni ne nose privjesak oko vrata, nego na nekoj kožici obmotanoj oko ruke.

Ako želite u brak stupiti sa iznimno bogatom osobom, oko vrata nosite hamajliju izrađenu od slonovače, optočenu zlatom, a slon treba imati dijamantske oči.

Na vama je da li ćete vjerovati ili nećete…a mi si idemo nabaviti figuricu slonaJ

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar