Riješite se ‘prijatelja’ koji nemaju vremena za vas!

Jeste li i vi jedna od onih osoba koja daje sve od sebe za svoje prijatelje? Tu ste za njih, baš svaki put kada im treba. Prijateljstva se trebaju njegovati baš kao i cvijeće. Ako vam je stalo do nekog, morate biti uz njih kada im je to potrebno.

Na žalost, često vam ne vrate na isti način. Sigurno ste čuli za pravilo: ‘Ponašajte se prema drugima kako bi htjeli da se drugi ponašaju prema vama.’ Ljudi koji trebaju biti u vašem životu, biti će. ‘Simple as that.’

Tekšo je prekinuti naviku, ali napravite mali eksperiment. Prestanite zivkati, prestanite se pojavljivati, jednostavno se povucite. Onda promatrajte koliko ima presušenih prijateljstava koje ste zalijevali godinama. Možda će vam to slomiti srce, ali isto tako će vas osvijestiti s kakvim ljudima ste bili okruženi.

Prijateljstvo bi trebalo biti obostrano. Da bi dobio, moraš nešto od sebe dati. Tako stvari funkcioniraju. Ako vam je stalo do nekoga, naći ćete vremena za tu osobu bez obzira koliko bili zaposleni. Nema izgovora. Uz njih ste kad im treba zato jer je to vaš izbor.

Prekinite vezu s ljudima koji kažu da vas vole, a nemaju vremena za vas. Ne dopustite nikome da iskorištava vašu dobrotu. Ne trošite vrijeme na nekoga tko vas ne čini sretnim. Radije imajte jednog prijatelja koji se ne pretvara da vam je prijatelj.

A.M.

Ostavite komentar