Razorni potres u Petrinji!

Vatrogasci su pretrpani pozivima, zovite ih isključivo u slučaju neposredne opasnosti za život i imovinu!

Izvor: Zazubice

Petrinju i okolicu Siska u 6,28 sati pogodio je snažan potres magnitude 5,1 prema EMSC-U, koji se jako osjetio u Zagrebu, ali i području cijele sjeverozapadne Hrvatske. Ljudskih žrtava na sreću nema, ali zabilježena je znatna materijalna šteta i mnogim građanima oštećene su obiteljske kuće, kao i zgrade javnih ustanova.

Na terenu su vatrogasci koji rade na uklanjanju dimnjaka i sanaciji oštećenih krovova i zidova.

– Na području Petrinje djeluju vatrogasci s četiri autoljestve iz Petrinje, Novske, Kutine i Topuskog. U Sisku su angažirani vatrogasci s područja grada Siska – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed da se u pripravnost stave pripadnici JVP Grada Splita te tri državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra i Šibenika kako bi u slučaju potrebe mogli djelovati na području Siska i Petrinje. Također su u pripravnost stavljeni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

– Ako bude potrebe, u ispomoć će biti upućene i snage iz drugih županija. Za sada prema informacijama s terena, nema potrebe za slanjem dodatnih snaga. Vatrogasci na terenu saniraju oštećenja prema prioritetima – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković te istaknuo da će u ovoj situaciji biti primjenjena sva znanja i iskustva stečena za vrijeme sanacije zagrebačkog potresa.

Vatrogasci Siska i Petrinje zaprimili su stotine poziva građana nakon potresa. Građane mole da zovu vatrogasce isključivo u slučaju neposredne opasnosti za život i imovinu.

– Ne opterećujte liniju 193 pozivima za manje hitne intervencije. Intervencije se odrađuju prema prioritetima, stoga molimo građane za strpljenje – apeliraju iz Vatrogasne zajednice.

Midas Widget

Ostavite komentar