Prva svjetska izložba posvećena selfijima:)

Galerija Saatchii Huawei predstavljaju izložbu “Od selfija do samoizražavanja” koja će naglasiti i sve značajniju ulogu pametnih telefona kao umjetničkog medija za samoizražavanje, a u sklopu ovog projekta Huawei je pokrenuo i suradnju s deset mladih britanskih fotografa

Galerija Saatchi i Huawei, treći najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, objavili su da će u toj poznatoj londonskoj galeriji zajednički predstaviti izložbu „Od selfija do samoizražavanja“, prvu svjetsku izložbu posvećenu selfijima. Izložba je zamišljena kao retrospektivni pregled ove popularne forme kroz povijest, kada još i nije bila poznata pod tim imenom, od razdoblja klasičnih majstora, pa sve do današnjih dana kada je i postala prepoznatljiv svjetski fenomen. Za sve zainteresirane vrata izložbe službeno će se otvoriti 31. ožujka, a moći će se pogledati sve do 30. svibnja.

Izložba će naglasiti i sve značajniju ulogu pametnih telefona kao umjetničkog medija za samoizražavanje, a u sklopu ovog projekta Huawei je pokrenuo i suradnju s deset mladih britanskih fotografa kako bi, koristeći najnovije Huaweijeve pametne telefone opremljene dvostrukim kamerama razvijenim u suradnji s Leicom, stvorili nova umjetnička djela.U duhu pokreta mladih britanskih umjetnika pokrenutog prije 25 godina, djela mladih fotografa bit će izložena u sklopu izložbe te će tako i oni sami kreativno obogatiti ovo jedinstveno događanje, s naglaskom na vrhunsku fotografiju na pametnim telefonima, a fokus njihovih djela bit će u bilježenju svijeta oko nas, kao kontrast samoizražavanju.

Izložba „Od selfija do samoizražavanja“ predstavit će ključna umjetnička djela, od kojih će mnoga biti obogaćena i interaktivnim, digitalnim i sadržajem kreiranim od strane samih korisnika, a uključuju radove različitih autora poput Kutluğa Atamana, ChristopheraBakera, JunoCalypso, Tracey Emin, Van Gogha, MohauModisakeng, Rembrandta, CindySherman, GavinaTurka te Velazqueza. Uz njihova poznata djela, izložit će se i selfiji koji su u vrlo kratkom razdoblju postali simboli digitalnog doba – od lijepih, smirenih i decentnih do onih potpuno otkačenih, provokativnih i opasnih.

Partnerstvo Huaweija i galerije Saatchi nastavak je aktivnosti ovog proizvođača pametnih telefona u području umjetnosti, posebno mobilnoj fotografiji, nakon što su prošle godine predstavljeni Huaweijevi uređaji iz P serije koji su, opremljeni vrhunskim dvostrukim kamerama razvijenim u suradnji s legendarnom Leicom, omogućili revolucionarno iskustvo u području fotografije na pametnim telefonima.

“Pametni telefon postao je sredstvo umjetničkog izričaja. Selfiegeneracija postaje generacija onih koji imaju potrebu za samoizražavanjem i iskazivanjem unutarnje kreativnosti, a u tome im pomažu predmeti dostupni svima – pametni telefoni.”, izjavila je GloryZhang, šefica marketinga tvrtke HuaweiConsumer Business Group.

Isto tako, uz predstavljanje izložbe, galerija Saatchi i Huawei raspisali su i javni natječaj #SaatchiSelfie, kojim se umjetnici, fotografi i drugi zainteresirani entuzijasti iz svih dijelova svijeta pozivaju da pošalju svoje najzanimljivije selfije. Izbor fotografija bit će predstavljen na izložbi u ožujku, a autori najboljih fotografija, uz vrijedno fotografsko iskustvo, osvojit će i najnoviji Huaweijev pametni telefon. Javni natječaj traje od 23. siječnja do 19. ožujka, a pobjednik će biti proglašen na otvorenju izložbe 30. ožujka u Londonu. Više informacija o nagradnom natječaju #SaatchiSelfie i prijave za sudjelovanje možete pronaći na http://www.saatchigallery.com/selfie

Midas Widget

Ostavite komentar