Prva izvedba najljepše baletne bajke Orašar bit će 27. studenoga!

Priču o Orašaru i kralju miševa napisao je još davne 1816. godine njemački autor Ernest Theodor Amamdeus Hoffmann poznatiji pod pseudonimom E.T.A. Hoffmann. 1892. ruski skladatelj Petar Iljič Čajkovski, poznati koreograf Carskih ruskih kazališta Marius Petipa i njegov asistent Lev Ivanov pretvorili su je u prekrasan božićni balet. Danas je Orašar jedna od najljepših baletnih bajki!

Prodaja ulaznica za balet Orašar u HNK-u počinje u ponedjeljak 9. studenoga, a prva izvedba ove baletne bajke bit će 27. studenoga.

Balet Orašar u novom ruhu uprizoren je 29. studenoga prošle godine u koreografiji i režiji Vladimira Malakhova te je u prošloj sezoni izveden čak 20 puta.
Orašar je magična i velika bajka tople atmosfere, prošle godine osvježena na način da svaka osoba koja ju dođe pogledati iz kazališta izađe sretna, puna pozitivne energije, što i jest naš zadatak kao umjetnika, poručio je ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.

Ovo najljepše djelo klasične baletne umjetnosti prvi put u HNK-u Zagrebu postavljeno je 1931. u režiji i koreografiji Margarete Froman, rusko-hrvatske balerine, pedagodinje i koreografkinje.

Midas Widget

Ostavite komentar