Predstavljena Fjällräven kolekcija proljeće/ljeto 19 koja poručuje povratak prirodi!

27. veljače 2019. – Pravo proljeće se moglo osjetiti u Egoist baru u Zagrebu 26. veljače kada je Fjällräven predstavio svoju novu kolekciju proljeće/ljeto 19

Svaka prava pustolovina počinje ruksakom

Nasljeđe je riječ koja je duboko ukorijenjena u misiju i viziju Fjällrävena, a ono seže do 1950. godine. Tada je Åke Nordin, osnivač Fjällrävena, izradio svoj prvi ruksak koristeći majčin šivaći stroj i očev alat. Deset godina kasnije u istom podrumu je drveni okvir zamijenio aluminijskim i tako je 1960. godine počela priča o Fjällrävenu. Zgodna je to simbolika, jer svaka prava pustolovina počinje ruksakom. Ruksakom u koji će stati sve što nam je potrebno i koji će nam pružiti udobnost prilikom kratkog bijega u prirodu i dugih trekking tura. Baš zato su za proljeće/ljeto 19 tehnička linija Keb za trekking i planinarska linija Bergtagen nadopunjene istoimenim ruksacima. Novitet je i UlvöRolltop koji će zahvaljujući kvalitetnoj izradi i materijalima biti sjajan suputnik u prirodi, dok ga detalji poput pretinca za laptop i mnoštva džepova čine prikladnim za svakodnevne gradske doživljaje.

Kånken – od školske torbe do umjetničkog djela

Kånkenje od svog stvaranja 1978. godine prošao vrlo dug put. Sve je počelo tako da se kod švedskih školaraca pojavio problem s držanjem i kralježnicom, uzrokovan tada popularnim ruksacima na jedno rame. Kako bi ponudio ruksak koji će bolje rasporediti težak teret školskih knjiga i pribora, Åke Nordin je osmislio Kånken, skromni četvrtasti ruksak koji je izravnao kralježnice švedskih školaraca i putem postao i najprodavaniji svjetski ruksak. Za kontinuirano promicanje švedskog dizajna u svijetu Svensk Form, švedsko društvo za umjetnost i obrt proglasilo je 2013. godine Kånken umjetničkim djelom. Tome u čast dogovorena je inovativna suradnja s dva švedska umjetnika koja je rezultirala je nečim izvanrednim: linijom Kånken Art. Erik Olovssoni Cecilia Heikkilä, dvoje fantastičnih mladih kreativaca, oboje sa svojim vlastitim načinom izražavanja osmislili su posebnu kolekciju Kånken Art koja slavi raznolikost u prirodi i među ljudima. Erikov proljetno/ ljetni krajolik i Cecilijina plavo/zelena bajka krasni su novi članovi obitelji Kånken. Ta posebna izdanja Kånkena dio su i inicijative Arctic Fox, čime ove jedinstveni ruksaci vraćaju svoj dug prirodi i pozivaju sve nas da učinimo isto.

Midas Widget

Ostavite komentar