Pametni telefoni otvorili su nove mogućnosti za pronalazak ljubavi

Pametni telefoni postali su važan dio početka i održavanja ljubavnih veza, pokazalo je istraživanje koje je za Huawei provela agencija Ipsos. Huaweijeva Valentinovska #AddictedToYou kampanja inspirirala je Valentina iz Zagreba da pomoću poruke prikazane na digitalnom ekranu na Trgu Bana Jelačića zaprosi svoju djevojku te da na najbolji način okrune svoju dugogodišnju vezu

 

20. veljače 2018. – Korištenje pametnih telefona otvorilo je nove mogućnosti komunikacije pa je proširilo i opcije potrage za ljubavnim vezama, a u znatnoj mjeri je unaprijedilo i komunikaciju među već postojećim parovima, pokazali su rezultati istraživanja „Pametni (telefonski) odnosi“ koje je u suradnji s agencijom Ipsos proveo Huawei. Istraživanje je provedeno u sklopu kampanje #AddictedToYou u 12 različitih zemalja uključujući i Hrvatsku s ciljem da se otkriju navike korisnika pametnih telefona, ali i koliko su pametni telefoni važni za uspjeh, održavanje i učvršćivanje međuljudskih odnosa.

Pametni telefoni uspjeli su promijeniti načine na koji se ulazi u ljubavne veze pa je čak 58% ispitanika svoju ljubavnu vezu započelo putem tekstualnih poruka, dok ih je 27% upoznalo sadašnjeg partnera preko aplikacija za upoznavanje. Nadalje, čak 87% ispitanika smatra da je izmjenjivanje tekstualnih poruka najbolji način za gradnju ljubavnog odnosa. Uzbuđenje koje je donosilo čekanje odgovora na ljubavno pismo, danas je zamijenjeno željnim iščekivanjem zvuka tekstualne poruke usred noći, a pozivi telefonom povezuju parove uvijek i svuda.

Kada je riječ o održavanju veza na daljinu, 56% Hrvata i Hrvatica misli da su tekstualne poruke najbolji način za održavanje strasti u takvim okolnostima. Istraživanje pokazuje da poljubac za laku noć ne znači da je spoj gotov jer se obično nastavlja putem pametnih telefona. Čak 58% ispitanika priznalo je da zavode svoje simpatije putem poruka, dok njih 23% šalje poruke intimnog sadržaja. Većina tehnoloških rješenja nastala je radi olakšavanja određenih životnih problema, a to što raste broj ljudi koji koristi pametne telefone, društvene mreže i razne aplikacije odaje koliko je velika naša potreba da budemo povezani. Dostupnost i napredak ovih tehnologija jedan su od  najsvjetlijih primjera dobrobiti tehnologije, posebice kada govorimo o vezama na daljinu, komentirao je dr. sc. Igor Mikloušić.

S obzirom na to da pametni telefoni uvelike utječu na održavanje ljubavnih veza, Huawei je u sklopu kampanje omogućio potrošačima da putem aplikacije instalirane na pametnom telefonuu trgovini Elipso pošalju voljenima svoje valentinovske želje. Poruke su se potom na Dan zaljubljenih pojavljivale na velikom LCD zaslonu na Trgu bana Josipa Jelačića. Upravo je ova kampanja potaknula Zagrepčanina Valentina da zaprosi svoju dugogodišnju djevojku. Pitanje ”Želiš li se udati za mene?” prikazano na velikom ekranu iznenadilo je lijepu Natalie te je bilo dovoljno da ljubavni par okruni vezu zarukama.

Kako se u svakoj generaciji potvrđuje ona stara izreka da ljubav ide kroz želudac, vrhunac Valentinovske kampanje obilježila je Smartphone Free večera koja se održala u zagrebačkom restoranu Ab Ovo Bistro&Bar. Svi prisutni su za vrijeme večere ostavili svoje pametne telefone u garderobi te su se uz zvuke ljubavnih pjesama u izvedbi Brune Oberan u potpunosti posvetili dragim osobama i tako se podsjetili da jedni drugima uvijek moraju biti na prvom mjestu. Večeri bez pametnih telefona odazvali su se Lucija Lugomer, Domagoj Sever, Igor Mikloušić i mnogi drugi.

 

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar