Nekome je potres doslovno odnio zalihe brašna koje je pripremio zbog još jedne krize – one s koronavirusom!

Najjači potres koji je pogodio hrvatsku metropolu u zadnjih 140 godina!

Kako prenosi portal Zazubice.com ujutro u 6,24 sati stanovnike grada Zagreba pogodio je snažan potres magnitude 5,5 po Richteru, a nakon toga se dogodio niz manjih potresa. U urušavanju zgrade u Đorđićevoj ulici teško je stradala 15-godišnja djevojka koja je u kritičnom stanju u Klaićevoj bolnici.

Nakon potresa odmah su evakuirani pacijenti i medicinsko osoblje dječje bolnice u Klaićevoj, dok su rodilje iz Petrove bolnice upućene u osobne automobile kako bi se porodile u improviziranim uvjetima.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da u KBC-u Sestre milosrdnice nije bilo većih šteta, izvan funkcije je samo kardiosala, pa su pacijenti za intervencijsku kardiologiju preusmjereni u Kliničku bolnicu Sveti Duh.

Materijalna je šteta golema jer teško je oštećeno stotinjak zgrada, najviše u samom središtu grada. Padali su dimnjaci i dijelovi fasada, a deseci automobila potpuno su uništeni. Oštećena je i zagrebačka katedrala kojoj se odlomio vrh, ali i ostali sakralni objekti, poput samostana sv. Franje Asiškog na zagrebačkom Kaptolu.

Grad Zagreb je uveo besplatnu telefonsku liniju 0800 8805 za građane izravno pogođene današnjim potresom.

Ova fotografija pokazuje svu ironiju situacije u kojoj se nalazimo. Nekome je potres doslovno odnio zalihe brašna koje je pripremio zbog još jedne krize – one s koronavirusom.

Midas Widget

Ostavite komentar