Ne propustite prve Lidlove tenisice od recikliranog materijala

Svjestan problema zagađenja okoliša plastikom, Lidl Hrvatska u svoj je asortiman uvrstio prve tenisice  proizvedene od reciklirane plastike prikupljene na plažama, otocima i obalnim područjima. Ove  genijalne tenisice možete pronaći u svim Lidlovim trgovinama već od ponedjeljka, 20. srpnja, i to po  odličnim cijenama.

Crivit tenisice od reciklirane plastike samo su jedne u nizu Lidlovih društveno  odgovornih inicijativa za implementaciju REset Plastic strategije. One ujedinjuju pet područja  djelovanja – REdesign (optimizirana proizvodna rješenja), REmove (smanjenje plastike na plažama,  otocima i obalnim područjima), REcycle (udio recikliranog tekstilnog materijala).

Tekstil udobnih i ekološki prihvatljivih Lidlovih tenisica izrađen je od 25% materijala dobivenog iz  recikliranih plastičnih boca prikupljenih na plažama, otocima i obalnim područjima, dok je ostalih 75%  napravljeno od recikliranog poliesterskog vlakna.

Ovim pristupom problemu smanjenja plastike u okolišu i njenoj ponovnoj upotrebi, Lidl je htio  pokazati, kako svatko od nas ima priliku malim i savjesnim korakom pomoći u ekološkoj osviještenosti  i zaštiti planeta.

Midas Widget

Ostavite komentar