Mračne, napete, hladne skandinavske serije vrhunske produkcije

Pickbox NOW s ponosom predstavlja 6 skandinavksih serija vrhunske produkcije! One su mračne, napete i hladne, serije koje ćete s uzbuđenjem gledati iz epizode u epizodu.

Ubojstvo (Forbrydelsen, The Killing)

Legendarna danska krimi serija Ubojstvo (Forbrydelsen, The Killing) stekla je internacionalnu popularnost te je osvojila brojne nagrade, uključujući nagradu BAFTA i internacionalni Emmy. Izvrstan scenarij, izazovno i primamljivo snimanje i savršena glumačka postava na čelu s Sofie Gråbøl pomogla je ovoj nordijskoj seriji da stekne status kultne serije.

Radnja serije smještena je u Kopenhagenu i vrti se oko detektivke Sare Lund (Sofie Gråbøl). Svaka sezona prati nove kriminalne slučajeve koji se događaju svakog dana, a svaka epizoda pokriva novu 24-satnu istragu.

Kad se slegne prašina (Når støvet har lagt sig)

Izvrsna nova danska krimi serija Kad se slegne prašina (Når støvet har lagt sig) prati živote osam građana Kopenhagena netom prije tragičnog terorističkog napada u gradu. Kako se priče ovih osam ljudi isprepliću tijekom sezone, postaje očito kako su njihovi životi povezani na neočekivane načine.

Wisting

Norveška krimi serija Wisting oduševit će vas ne samo zbog izvrsne glume i kompleksnih likova koje ćete odmah zavoljeti nego i zbog napete radnje koja će vas izazivati da gledate dalje i dalje. Posebnu dinamiku u seriji stvara suradnja između norveške policije i FBI-ja te odnos između agentice Griffin i detektiva Wistinga. Zaogrnuta u ruho norveških krajolika dok prati lov na zlokobnog serijskog ubojicu, serija Wisting prava je kriminalistička poslastica.

Rebecka Martinsson 

Nordijska noir serija Rebecka Martinsson temelji se na romanima nagrađene švedske spisateljice Åse Larsson. Glavni lik je Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), odvjetnica radoholičarka, koja radi u Stockholmu. No, počinje je progoniti njezina prošlost, i to na vrlo zastrašujuć način. Zbog smrti prijatelja iz djetinjstva, Rebecca ostavlja svoju karijeru i vraća se rodni grad, gdje pokušava pronaći ubojicu. Unatoč tome što je njezin život u Stockholmu čeka, ona se ne može izvući iz grada koji je bila napustila, te se mora ponovno nositi s traumama zbog kojih je uopće i od tamo pobjegla.

Crne udovice (Black Widows)

Mračna i crno-humorna krimi serija Crne udovice (Black Widows) prati živote tri prijateljice koje nisu sretne u braku, a taj problem odluče riješiti tako da se dogovore ubiti svoje muževe. Njihovi muževi su kolege s posla pa tri bračna para zajedno otputuju na odmor u vikendicu u Norveškoj. Kada muževi odu s brodom u ribolov, brod odjednom eksplodira. Da, njihove žene su ga digle u zrak.

Sretne što su postigle ono što su htjele i misleći da su dobile svoju slobodu, očekuju da će ostatak svojih života nastaviti u miru i tišini. Naravno, ništa se ne odigra onako kako su to zamislile.

Izlaz (Exit) 

Inspirirana istinitim događajima, moderna drama otkriva mračni, skriveni svijet hedonizma i rizika motiviranih dosadom, mučeničkim emocijama i željom za bijegom. Radnja je smještena u eskluzivni svijet bogate elite Osla, a serija prati živote četvero prijatelja koji, čini se, imaju sve – osim izlaza. Dijele posebni narcizam, a svoj prazni život ispunjavaju hedonizmom i tulumarenjem. Dosađuju se manevrirajući svojim svakodnevnim obvezama i očekivanjima obitelji pa koriste novac i laži kako bi si priuštili opijate i ostalu ilegalnu zabavu, pomičući time svoj moralni kompas do krajnjih granica.

Svih šest skandinavskih serija i još mnogo više gledajte odmah na Pickbox NOW!

Midas Widget

Ostavite komentar