„MINISTARSTVO LJUBAVI“ NA MONTREAL FILM FESTIVALU

Priča filma, koji je režirao Pavo Marinković, inspirirana je hrvatskim obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi

minlj

Nakon Zadarskog film festivala, film „Ministarstvo ljubavi“, Pave Marinkovića, otputovalo je na jubilarno 40. izdanje uglednog Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival) gdje će doživjeti svoju međunarodnu premijeru, a prikazat će se u sklopu programa World Greats.

Ovogodišnje jubilarno 40. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu održava se od 25. kolovoza do 5. rujna, a to je ujedno jedini natjecateljski festival A kategorije u Sjevernoj Americi.

Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka one koji sjednu pred veliko filmsko platno i pogledaju novi film redatelja Pave Marinkovića.  A kakav se humor krije iza priče “Ministarstva ljubavi”, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva “izmišljena” inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, više nego dobrima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljenja je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhuskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da “Ministarstvo ljubavi” uz obilje smijeha donosi i odličnu flimsku priču.

Midas Widget

Ostavite komentar