Klinika Svjetlost učinila revolucionarni pomak novom metodom laserske operacije mrene!

Laserskom operacijom mrene Klinika Svjetlost postavila nove standarde!

U svega par minuta pomoću najmodernijeg laserskog uređaja, pacijentu u Klinici Svjetlost uklanjaju očnu mrenu i ugrađuju multifokalnu leću, a pacijent već nakon sat vremena odlazi kući bez naočala!

Zadnja 3 mjeseca u Zagrebačkoj Klinici Svjetlost provodi se istraživanje nove generacije uređaja za lasersku operaciju mrene. Ovo je već treća studija u kojoj je svjetska korporacija Johnson & Johnson Vision odabrala Svjetlost za partnera, prve dvije studije bile su vezane za razvoj leća, Symfony i Synergy. Te su leće liječnici Svjetlosti ugradili tisućama ljudi uključujući veliki broj slavnih među kojima i Tim Rothu, Ivani Trump, Armanadu Assanteu, Francu Neru, Lepoj Breni, Radi Šerbeđiji, Maji Šuput i mnogim drugima.

Laserska operacija sive mrene pruža manje invazivni, individualiziraniji postupak operacije s preciznošću većom od tradicionalne tehnike. Napredna tehnologija kreira 3D jedinstvenu mapu oka i leće te personalizira tretman po specifikacijama mape. Femto sekundni laser omekšava i razbija kataraktu u tanke komadiće, omogućavajući lakše i nježnije odstranjivanje. Kada je uklonjena katarakta, ugrađuje se leća.

Prednosti laserske operacije sive mrene:

    • Personalizirani pristup svake operacije
    • Operativni tijek vođen kompjuterski
    • Visoka preciznost, točnost i reproducibilnost zahvata
    • Manje invazivan zahvat i trauma za oko 

Profesor Gabrić koji ima zavidno iskustvo sa preko 60 000 operacija mrene objašnjava zašto tek sada u javnost iznose da rade ovu novu metodu operacije mrene: „Tehnologija napreduje strašnom brzinom i postoji zlatni standard u operaciji mrene, a to je ultrazvučna operacija mrene. Mi kao ustanova sa nekoliko tisuća takvih zahvata godišnje i više od 1500 ugradnji takozvanih premium leća, što je gotovo više od svih liječnika u jednoj daleko bogatijoj Austriji, prije nego javnosti predstavimo nove usluge provodimo i vlastita ispitivanja i istraživanja tih uređaja. Uređaj za lasersku operaciju mrene u Svjetlosti djeluje od sredine studenog 2019. godine i izveli smo već više od 100 zahvata na njemu no prije nego smo uslugu ponudili javnosti htjeli smo provesti vlastito praćenje rezultata prvih pacijenata koji su bez dodatne naknade dobili ovu novu inovativnu uslugu.“


Osim što su vodeći po uvođenju novih operacija laserom, Klinika Svjetlost vodeća je, ne u Hrvatskoj već i u svijetu, po uvođenju novih intraokularnih leća koje se ugrađuju nakon operacije mrene. Prošla generacija takvih leća Symfony bila je ispitivana tokom 2014. godine u Svjetlosti i postala je sada neki oblik zlatnog standarda u svijetu, no Svjetlost je u 2019. godini dobila na testiranje među prvima u svijetu novu leću, Synergy, radi se leći 5. generacije koja omogućava još bolji vid na svim udaljenostima sa manje smetnji od ranijih generacija.

Od 8 centara u svijetu koji su testirali ovu leću Svjetlost je jedini iz Centralne i Jugo-istočne Europe, a nakon inicijalnog ispitivanja Svjetlost je ugradila više ovih leća od svih drugih centara zajedno! Rezultate tih leća osobno je predstavio prof. Gabrić pred 800 liječnika iz Europe i svijeta tokom europskog kongresa u Parizu.

Upravo Synergy su leće koje je prof. Gabrić ugradio Tim Rothu, američkom glumcu, jednom u nizu poznatih svjetskih zvijezda koji su svoju operaciju mrene odlučili obaviti upravo u Svjetlosti. Tokom zadnje dvije godine premium intraokularne leće u Svjetlosti ugradili su već spomenutom Tim Rothu, Ivani Trump – prvoj supruzi američkog predsjednika Donalda Trumpa, Joe Cinqueu – predsjedniku Američke Akademije za uslužne djelatnosti, Armandu Assanteu – američkom glumcu, Cassandri Gavi – američkoj filmskoj producentici, Francu Neru – talijalnsko-američkom glumcu, Radi Šerbeđiji, Lepoj Breni i tisućama drugih zadovoljnih pacijenata.

Midas Widget

Ostavite komentar