Kakve veze imaju porculan i tenisice, otkrijte u predivnoj adidas kolekciji!

Ponekad su najbolje stvari one naizgled nespojive. Možda su se upravo tom mišlju vodili adidas kao najjača tvornica sportske opreme u Europi i Meissen, prva tvornica porculana u Europi. Oba brenda danas su lideri na svome tržištu, a okosnicu suradnje čine ZX8000, “porculanske tenisice” brenda adidas koje su ručno oslikane poznatim motivima porculanskog diva Meissena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli adidas Originals (@adidasoriginals)

Meissen još od davne 1710. godine proizvodi unikatne, ručno rađene predmete, koji i danas predstavljaju simbol za luksuz i istančan ukus. Ovi pioniri njemačkog dizajna, svatko na svome tržištu, okrunili su suradnju i svoje najbolje radove kreirajući tenisice koje će obožavati ljubitelji sportskog, ali i fashion stila diljem svijeta. Trebalo je 6 mjeseci od ideje do realizacije, a glavni motiv na ručno oslikanom printu je Meissen Krater vaza koja je prvobitno dizajnirana 1856. godine.

Mnogi ne znaju da je adidas prvobitno bio brend dvojice braće, a nakon što su se 1948. godine razišli, brat Rudi Dassler osniva Pumu, a Adolf Dassler Adidas. Tako je samo ime brenda izvedenica imena i prezimena osnivača. Adi je bio nadimak od Adolfa, a Das su prva tri glasa od njegova prezimena. adidas već dugi niz godina oprema na stotine sportaša i momčadi diljem svijeta u raznim sportovima, poput atletike, nogometa, tenisa, golfa i drugih.

Midas Widget

Ostavite komentar