Kako dobiti bogatiji volumen kose?

Evo jedne zabavne činjenice: osobe s tankom vlasi imaju više dlaka na vlasištu od ostalih, prema Anabel Kingsley, glavnoj trihologinji i predsjednici brenda Philip Kinglsey. Drugim riječima, s pravim stylingom možete učiniti da vaša tanka kosa izgleda voluminozno!

Donosimo nekoliko savjeta za postizanje gušće kose!

Gusta kosa počinje pod tušem s pravim šamponom, tako da nema više odabira na temelju lijepog mirisa. I zaboravite što vam je rečeno da je prljava kosa tajna volumena. Kingsley kaže da učestalo čišćenje (barem svaki drugi dan) ne samo da pomaže očuvanju zdravlja vlasišta kako bi se podržao rast kose, već uklanja višak ulja u korijenu. ‘Ovo je posebno važno za tanku kosu jer se lako masti’, kaže Kingsley. ‘Osim toga, rijetko šamponiranje može dovesti i do ljušćenja vlasišta što može pogoršati gubitak kose.’
Ne nanosite balzam ili masku na korijen ili vlasište kose, jer ćete ju samo tako otežati. Masku ili regenerator nanesite od sredine kose najmanje 10 cm od tjemena.
Ukoliko kosu sušite sa fenom, prebacite kosu naopako i kada postane suha, promenite prebacite sušenje uz hladni zrak: to će vam pomoći da popravite volumen u korijenu.
Pranje kose obrnutim redoslijedom, prvo regeneratorom, a potom šamponom stvorit će idealnu teksturu za izgradnju volumena na vašoj kosi. Isprobajte Tresemmé’s Beauty-Full Volume regenerator za predpranje, koji je dizajniran prema ovom konceptu.

Korijenski puderi izvrsni su za prekrivanje sijedih vlasi, ali oni također daju kosi dojam o volumenu. Upotrijebite tonirani prah koji odgovara boji vašeg korijena.

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar