Jesu li crvenokose super žene sa posebnim moćima?

Znanost potvrđuje da crvenokose imaju genetske supermoći!

Uzimajući u obzir da samo 1-2% populacije ima prirodno crvenu kosu, pretpostavili biste da su riđokose osobe vrlo ponosne na svoju vibrantnu boju kose, ali tu se varate. Na žalost, mnoge žene se srame svoje prirodne crvene kose. I dok su one posebne po svojoj kosi, čak i znanost kaže da crvenokose osobe posjeduju genetske supermoći.

Biti crvenokosa je mnogo više od crvene kose. Zahvaljujući svojim genima, takve osobe imaju posebne moći o kojima ostali mogu samo sanjati. Superžene koje hodaju svuda oko nas i nemaju masku, prepoznati ćete je po crvenoj kosi!

U istraživanju koje je provelo McGill sveučilište u Montrealu u Kanadi stoji da crvenokose osobe mogu podnijeti čak 25% boli više od prosječne osobe.

Nadalje, Sveučilište Louisville u svom istraživanju također navodi da su crvenokose osobe osjetljivije na promjene u temperaturi. Navodno, mogu predosjetiti kada dolazi zima prije bilo koje druge osobe.

Proizvode više vitamina D od bilo koje druge prosječne osobe što im omogućuje da ostanu zdraviji i vitalniji jer vitamin D pomaže organizmu da se bori protiv gripe, fibromialgije, srčanih bolesti, depresije, anksioznosti i mnogih drugih.

Biti crvenokosa nikako nije isto što i biti plavuša ili brineta. Crvena kosa se događa zbog genske mutacije MC1R povezane sa pigmentom pheomelanina koji je zaslužan za crvenu kosu. Upravo ta genska mutacija omogućava zadivljujuće sposobnosti koje imaju crvenokose osobe.

Proslijedite ovaj  članak svojoj crvenokosoj prijateljici kako bi znala da ima prave supermoći.

 

View this post on Instagram

 

Loving the vibes🧡 @zastenoi

A post shared by Redhair !❤️ (@red.heads) on


Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar