Jeste li čuli za Jadransku priču? Edukativni memory s najpoznatijim jadranskim organizmima

memory

Kako bi od malih nogu znali da je hobotnica jako inteligentna, da lignja ima 4 srca, da je srdela mala morska kraljica i da pripada u skupinu plavih riba i još puno toga više, tu je memory hrvatskog brenda Riblja priča.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Riblja priča (@riblja.prica)

 

Iza brenda Riblja priča stoje Marina i Filip, dva agronoma, ujedno i supružnika. Ideja za memoryem i blogom Riblja priča došla je sasvim slučajno. Marina je kroz znanstveno – nastavni rad spoznala da Hrvati jedu premalo ribe, a Filip je čovjek s mora, koji je cijeli život proveo uz more i s ribom. Jedan dio života Filip je proveo u Norveškoj, radeći na Institutu za istraživanje mora, gdje je još više zavolio ribarstvo i povećao konzumaciju ribe.

Tako su prije 3 godine zajedno pokrenuli blog s ciljem promocije konzumacije ribe. Pripremali su redovito jela od ribe i ostalih morskih plodova, kao i educirali pratitelje zašto je važno jesti morske plodove. Prije godinu dana postali su roditelji i tada su spoznali da ne žele da njihovo dijete (a i sva druga djeca) misli da je losos jadranska riba, da je škamp isto što i kozica ili da ne zna prepoznati lignju ili ražu.

Tako se rodila ideja za memoryem Jadranska priča. Memory se sastoji od 24 kartice, odnosno 12 parova s najznačajnijim organizmima našeg Jadranskog mora. Tu ćete pronaći ražu, morskog ježa, oradu, lignju itd. Kako bi ilustracije bile što sličnije onima u stvarnom morskom svijetu, a ujedno primamljive djeci, pobrinuli su se sjajni i talentirani hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović.

Kako to ne bi bio samo običan memory, u kutiji se krije i brošura s opisom svakog morskog organizma pa ćete tako saznati da tuna može postići brzinu i do 70km/h, da hobotnica ima 3 srca ili da morska zvijezda može imati i do 40 – ak krakova.

Posebnu čar memoryu daje personalizirana kartica, na kojoj piše ime djeteta, vlasnika memorya Jadranska priča!

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Riblja priča (@riblja.prica)

Dodana vrijednost memoryu Jadranska priča jest što rastom djeteta memory poprima i novu dimenziju. Tako se na početku (1 – 3 godine) može koristiti samo za slikovno pamćenje (ilustracije se jako sviđaju djeci). Kasnije djeca počinju povezivati parove (većinom s oko 3 godine), što je odlično za razvoj pamćenja i koncentracije, ali i uče nazive jadranskih organizama i kako oni izgledaju. Kada se djeca susretnu u moru s morskom zvijezdom ili morskim ježom, sami će ih prepoznati. U dobi od 6- 7 godina mogu učiti iz brošure da primjerice sipa ima krv modre boje. Osim toga, prilikom konzumacije ribe (preporuka je barem 2x tjedno) možete objasniti djeci kada jedu npr. srdelu, da ona pripada u skupinu plavih riba, pokazati im u brošuri kako srdela izgleda i naučiti ih da je ona mala morska kraljica, koja je generacijama hranila naš narod.

Za kraj, važno je napomenuti da se svi ciklusi proizvodnje (od ilustracije, pripreme tiska, tiska, pakiranja) zbivaju u Hrvatskoj, tako da je riječ o 100% domaćem proizvodu.

Riblju priču možete pratiti na njihovom Instagram i Facebook profilu, gdje redovito objavljuju zanimljivosti iz morskog svijeta. Pratite nas i na našem Lipadona Facebook profilu jer vas uskoro darujemo s ovom super igrom!

Autori: Marina i Filip, Riblja priča

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 27. siječnja je Katarina Pavelić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Midas Widget

Ostavite komentar