Imaginarni prijatelj – napeti hororac iz pera autora bestselera Charliejev svijet

Zagreb, 04. svibanj 2021. – Nakladnička kuća Vorto Palabra s ponosom predstavlja novu književnu poslasticu koju će se tek nekolicina odvažiti čitati u gluho doba noći – roman Imaginarni prijatelj.

Autor Stephen Chbosky svojim je prvijencem, romanom Charliejev svijet, u rekordnom roku osvojio književni svijet, a njegovo novo djelo, Imaginarni prijatelj, također se prometnuo u bestseler. Oduševljene recenzije nemoguće je pobrojati, međutim, svi se slažu u jednom: Chbosky nas je potpuno iznenadio, napisao je nešto sasvim drugačije od Charliejeva svijeta, no ništa manje uzbudljivo ili fantastično. Imaginarni prijatelj pokazuje nam kako nije važno koliko su mračna mjesta na kojima smo bili ili strašne stvari kojima smo svjedočili. Sve je podložno iskupljenju.

Ovom uzbudljivom romanu također predstoji ekranizacija, a Vorto Palabra hrvatskim ga čitateljima predstavlja u vještom prijevodu Petre Pugar.

Roman Imaginarni prijatelj dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr po cijeni od 159,00 kn.

VIŠE O NASLOVU Imaginarni prijatelj (Imaginary Friend)

Christopher ima sedam godina i tek se doselio u grad. Christopher ima imaginarnog prijatelja…

Samohrana majka Kate Reese nalazi se u bijegu. Odlučna pružiti bolji život sebi i sinu, bježi iz nasilne veze u malu zajednicu Mill Grove u Pennsylvaniji. Iako se čini da je pronašla savršeno mjesto za novi početak, Kate će otkriti kako stravu nije ostavila iza sebe. Njezin sin Christopher nestaje i danima ga nitko neće uspjeti pronaći. Šestog dana sam će uskrsnuti iz šume na rubu grada, neozlijeđen, ali promijenjen. Vratit će se s glasom koji samo on može čuti, s neobičnom misijom koju samo on može izvršiti – u suprotnom ni njegova majka niti itko u gradu neće biti siguran.
O AUTORU

Stephen Chbosky (1970.) američki je romanopisac, scenarist i filmski redatelj najpoznatiji po bestseleru New York Timesa – Charliejev svijet (The Perks of Being a Wallflower). Ovaj hit roman iz 1999. godine danas ima kultni književni status pa se na policama američkih knjižara može naći hrptom uz hrbat s Lovcem u žitu, a prema njemu je snimljen i istoimeni filmski hit s Loganom Lermanom, Ezrom Millerom i Emmom Watson u glavnim ulogama.

Prijevod: Petra Pugar, ISBN: 978-953-8230-58-5, Cijena: 159,00 kn

Midas Widget

Ostavite komentar