Formetric jedna od najpopularnijih metoda u liječenju skolioze!

Navedena poražavajuća statistika alarmira o zabrinjavajućem stanju građana Hrvatske, kada je skolioza u pitanju, zbog čega je mjesec lipanj izabran kako bi se povećala svijet o važnosti prevencije i liječenju ove bolesti koja je povezana s gubitkom fleksibilnosti u jednom ili više segmenata iskrivljene kralježnice.

Jedna od najpopularnijih metoda je Formetric, jedinstvena je 3D/4D metoda kojom se bez štetnog zračenja, skenira površina leđa te se pouzdano utvrđuje i najmanja milimetarska odstupanja od normalnih krivina. Nalaz vizualno i brojčano pokazuje sve nedostatke u držanju poput skolioze, kifoze i lordoze te ukazuje na spinalnu rotaciju, nagib i rotaciju zdjelice te razlike u duljini ekstremiteta.

Upravo zbog činjenice da nije potrebno izlaganje štetnom zračenju i da gotov nalaz imamo za svega nekoliko minuta nakon snimanja, Formetric je postao nezaobilazna metoda kod djece kojima je dijagnosticirana skolioza. Formetric sistem analizira i skenira  površinu leđa, te softverskim algoritmima utvrđuje i najmanja milimetarska odstupanja bez potrebe za manualnom fiksacijom markera na kralješcima. Model i analitički rezultati pokazuju nam  kompletnu formu tijela i podatke mjerenja pregledane kralježnice, zdjelice, ekstremiteta i stopala.

Preporuka je da uz samo skeniranje odradimo pregled i procjenu fizioterapeuta kako bi zajedno interpretirali rezultate te napravili sve potrebne manualne testove i mjerenja te dali preporuku terapije i/ili ciljanih vježbi kojima bi pristupili rješavanju problema’., preporučuju stručnjaci Poliklinike MEDICAL BODY BALANCE.

Povodom mjeseca podizanja svijesti u lipnju ističe se važnost prevencije oboljenja od skolioze kao i njezinog učinkovitog liječenja, napose jer se pojavljuje u sve više pacijenata u Hrvatskoj te ono što posebno zabrinjava – u sve mlađih pacijenata.

Važno je rano otkrivanje tipičnih karakteristika skolioze te kroz tretman raditi na povratku kralježnice u normalan fiziološki položaj te zaustaviti napredovanje bolesti koliko je to moguće uz sinergiju pacijenta, obitelji, fizioterapeuta, ortopeda I ortotičara. Naglasak je multidisciplinaran pristup te mijenjanje svih dnevnih i životnih obrazaca.

Prijave za  pregled za skoliozu te njezinoj prevenciji i liječenju, obavljaju se putem maila: info@bodybalace.hr ili pozivom na kontakt 01/551 59 08

Poliklinika Medical Body Balance za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa fizikalnom terapijom, ortopedijom i traumatologijom, pokriva cjelokupan spektar osnovnih i specijalnih fizioterapijskih tehnika te surađuju sa doktorima fizijatrima, ortopedima, neurolozima, radiolozima, kiropraktičarima i nutricionistima. Kombinacijom manualne terapije, dekompresijske terapije, ciljanih vježbi i specijalnih fizioterapijskih tehnika u poliklinici liječe i ublažuju bolna stanja u cijelom lokomotornom sustavu. Vlasnik i ravnatelj poliklinike, Velibor Viboh, dipl. physioth., službeni je fizioterapeut Hrvatske DAVIS CUP reprezentacije i naše najbolje tenisačice Donne Vekić.

Dobitnice u darivanju objavljenom 1. srpnja su  Katarina Škorvaga, Ivana Buntak i Anđelka Lemaić Šebalj. Molimo dobitnice da se jave u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Dobitnice u darivanju objavljenom 13. srpnja su  Ljiljana Počić Ex Bajić, Silvija Miler i Snježana Sambrailo Matokanović. Molimo dobitnice da se jave u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Midas Widget

Ostavite komentar