Evo zašto mobitel ne bi smjeli držati pored sebe kada idemo spavati!

Mobilni telefon nam je postao neophodan i osim što se tijekom cijelog dana ne odvajamo od njega, mnogi od nas i tijekom noći, mada nam realno ne treba, držimo telefon uz glavu.
To predstavlja ozbiljnu prijetnju po zdravlje, a istraživanja su pokazala i da se zračenje telefona (i drugih uređaja) mogu povezati s obolijevanjem od raka, kao i s nekim mentalnim problemima i problemima s reproduktivnim zdravljem.
Mobilni telefoni prenose informacije koristeći niskofrekventne radio signale, koji uzrokuju zračenje.
Dakle, ako vam već preko dana treba telefon, barem noću možete se odvojiti od njega. Zato stručnjaci savjetuju da, kada spavate, ni slučajno ne držite telefon pod jastukom ili pored tijela – jer najmanja udaljenost između vas i telefona bi trebala biti jedna dužina vaše ruke, a poželjno je i više.
Osim toga, stručnjaci upozoravaju da koristite slušalice kada razgovarate i da mobilni telefon držite u torbici umjesto u džepu jer se pokazalo da bi to moglo loše utjecati na plodnost.
Istraživanja su pokazala da postoji veza između zračenja i kvantiteta i kvaliteta spermatozoida. Drugim riječima, muškarci koji nose telefon u džepu imaju manje spermatozoida i mnogi od njih su oštećeni. Pored toga, psiholozi upozoravaju da zračenje mobilnih telefona loše utiče na mentalno zdravlje, pažnju, kao i na san adolescenata.
O nošenju u unutarnjem ili vanjskom džepu saokoa i utjecaju na ritam srca, ne moramo ni govoriti.
M.Z.

Midas Widget

Ostavite komentar