Evo na što trebate obratiti pozornost ako želite biti sretni!

Da nas netko pita živimo li mi u boljim uvjetima od naših baka i djedova, većina bi odgovorila potvrdno. Ipak mi imamo svu tu tehnologiju koja nam uvelike olakšava život, imamo toliko izbora, toliko toga o čemu oni nisu niti sanjali. No, da li je to stvarno tako? Stvarno mislite da mi živimo sretniji život? Što više imamo i želimo, to se osjećamo gore i nismo baš sigurni što nas čini sretnima.

I to je pravo pitanje! Što nas čini sretnima? Velika plaća, visok standard? Ne bi baš rekli. Carl Jung, poznati  švicarski psiholog i psihijatar koji je 1904. godine razradio metodu testiranja koja je postala standardni postupak u otkrivanju “kompleksa”, smatra da bismo pronašli sreću moramo ‘zaviriti’ duboko u sebe.

Evo što Carl Jung smatra da je potrebno kako bismo bili sretni:

  • Brinite o svom zdravlju! Izuzetno je bitno održavati fizičko i mentalno zdravlje, redovito vježbati, zdravo se hraniti, dovoljno i kvalitetno spavati.
  • Održavajte dobre odnose sa ljudima oko sebe. Svatko treba ljubav i privrženost, a to vam može pružiti obitelj, prijatelji, partner, kolege na poslu…
  • Fokusirajte se na ljepotu koja vas okružuje! Toliko smo zauzeti da zaboravljamo na lijepe stvari koje nas okružuju. Zastanite na trenutak! Osjetite vjetar u kosi, prošetajte parkom, posjetite prijatelja kojeg davno niste vidjeli, pomirišite cvijeće…
  • Uživajte u svom poslu! Velika je razlika između onih koji rade da bi živjeli i onih koji žive da bi radili. Oni koji uživaju u poslu uopće ga ne odvajaju od privatnog života. Naučite voljeti ono što radite i od čega živite.
  • Pronađite vjeru u sebi koja će dati vašem životu višu svrhu.

Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što odlučim biti. Carl Gustav Jung

 

View this post on Instagram

 

Spent some time with Bae near the lake and she was sneaking pictures of me

A post shared by Carl Gustav Jung (@c_g_jung) on

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar