EVO KAKO BITI SRETNA AKO NEMAŠ PARTNERA

Nepotrebno je lagati se kako smo sretnije same kada nemamo nikoga jer to nije istina. Svi mi volimo imati nekoga koga volimo uz sebe i dijeliti svoju sreću s njim, jer kako kažu, sreća je veća kada se podijeli. Najljepša razdoblja u životu jesu ona provedena s osobom koju volimo i koja voli nas, no to ne znači da ako trenutno nemamo partnera ne možemo biti ispunjene same sa sobom. Posebno je ovo teško vjerovati ako smo tek izašli iz veze koja nam je zaista uljepšala život ili ako smo sami, a većina prijatelja ima partnere te uz to primjećujemo da nikad nisu bili sretniji. No, kada se nađemo same, i to možda na duži period, ne trebamo očajavati i sažalijevati sebe. Ili, možda bolje da kažem, ne smijemo. Vrteći negativne misli u glavi, samo ulazimo u začarani krug negativnosti i monotonosti. Potrebno je okrenuti misli na one prednosti koje samoća pruža. Riječ samoća zvuči možda ružno, no treba zapamtiti da samoća ne znači usamljenost. I da, postoje prednosti samoće, a prva i najvažnija je više slobodnoga vremena. Inače bi ga provele uz svoga partnera, a sada ga možemo iskoristiti za mnoge druge stvari, nove stvari. Ključno je da dok smo same zaboravimo zapravo na mogućnosti koje veza pruža i koncentriramo se na ono što nam je sada pristupačnije.

Treba se prisjetiti da partnera kojega smo imali ili priželjkujemo tek ćemo i upoznati kada ga zapravo prestanemo tražiti. Pravi partner dolazi tek kada je osoba u potpunosti zadovoljna sobom. Važno je da ono vrijeme dok smo same iskoristimo korisno za sebe.

Zašto ne upisati neki tečaj, započeti neku vrstu tjelovježbe ili naučiti nešto novo raditi, kuhati, kreirati i slično, što si možda oduvijek htjela, a dok si bila u vezi nije ti palo ni na pamet (što je razumno jer ti je vrijeme i misli zauzeo dragi). Ali bit je u tome da ovo vrijeme upotrijebiš tako što ćeš unaprijediti sebe. No, važno je da zapamtiš da to ne činiš iz očaja da si popuniš vrijeme s kojim ne znaš što bi, već da zaista uživaš u nečem novom, a i možda saznaš neke stvari o sebi i spoznaš da si napredovala kao osoba, iako si radila samo ono u čemu uživaš. Rezultat će te iznenaditi. Postat ćeš samouvjerenija, zanimljivija i svjesnija sebe. No ako i dalje misliš da se to ne može mjeriti sa srećom u vezi, zapamti da su velike šanse da upoznaš novoga frajera upravo na toj aktivnosti koju si odabrala.

Ostavite komentar