Donosimo stare recepte kako održati bisernu bjelinu vaših zubi!

Otkrivamo male, ali odlične tajne za lijepe bijele i sjajne zube! Da se moraju redovito prati to znaju svi, ali postoje i prirodna sredstva koja će vam pomoći da vaši zubi zabljesnu i priušte vam neodoljivi osmijeh!

Dobro je znati da postoje namirnice koje djeluju kao čistač poput jabuke i celera. Brokula čak stvara zaštitni film oko zuba i čuva ih.

Paste od jagode ili bilo kojeg bobičastog voća odlične su za uklanjanje mrlja od kave i čaja.

Zube možete povremeno istrljati  sodom bikarbonom koja je prirodni izbjeljivač i odličan čistač koji uklanja mrlje sa zuba. Možete i pomiješati sodu i limunov sok, tekstura mora biti gušća i time perete zube  dva puta tjedno.

Dobra vijest za obožavatelje jagoda! Jagoda je prirodno sredstvo za bjelje zube, tako možete napraviti  pire od jagoda i njime trljati po zubima.

Također, da li ste znali da je obična kuhinjska sol fantastično sredstvo za bjelinu i sjaj zuba. Stavite nekoliko zrnaca soli na pastu i trljajte zube. Zrnca će smanjiti i ukloniti mrlje te zubima dati predivan sjaj.

Stari narodni recept za blistave zube je LOVOR!  Trljajte lovorovim listom  zube tri puta tjedno i javite nam svoje dojmove jer kažu da su rezultati nevjerojatni!

Trljanje prženim bademom je još jedan stari narodni lijek, a neki kažu da zube treba trljati češnjakom ako se naravno ne mislite ljubiti:)

 

1 komentar on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Andreja 05/23/2019 u 16:13 - Reply

    Supeer a ovo s lovorom baš ću isprobati! 🙂

Ostavite komentar