Do 2025. godine 100% Lancômeovih najprodavanijih mirisa i proizvoda za njegu kože moći će se ponovno puniti i napuniti!

Lancôme prepoznaje da ovo desetljeće predstavlja ključni trenutak za planet, te ubrzava svoju globalnu transformaciju! Od 2019. Idôle se može puniti zahvaljujući fontani za punjenje koja je dostupna na odabranim prodajnim mjestima!

Lancôme svojim programom održivosti “Caring Together for a Happier Tomorrow” i tri dodatne aktivacije Bring the World to Bloom, Live Responsibly i Write Her Future, vjeruje da zajedno gradimo sretniju budućnost za sve nas!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lancôme Official (@lancomeofficial)

U kontekstu rastućih ekoloških i društvenih izazova, Lancôme pokreće svoj globalni program održivosti „Caring together for a happier tomorrow“ koji postavlja ambiciozne ciljeve za brend po pitanjima održivosti i društveno odgovornih angažmana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lancôme Official (@lancomeofficial)

Lancôme prepoznaje da ovo desetljeće predstavlja ključni trenutak za planet, te ubrzava svoju globalnu transformaciju kroz tri dodatne aktivacije:

BRING THE WORLD TO BLOOM (PROTECTING BIODIVERSITY) čiji je cilj zaštita različitih oblika biološke raznolikosti, smanjenjem Lancômeova utjecaja na okoliš zahvaljujući inovacijama formula i ambalaža, provedbom regenerativne poljoprivredne prakse i razvojem partnerstva s vodećim institucijama koje pomažu u očuvanju biološke raznolikosti. Ova aktivacija započinje s ograničavanjem utjecaja kojeg brend ima na agrikulturu, zahvaljujući održivom i etičkom uzgoju i dobavljanju sastojaka, kao i korištenjem zelene kemije i biotehnologije kako bi se ograničila potrošnja prirodnih resursa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lancôme Official (@lancomeofficial)

Primjena regenerativnih poljoprivrednih procesa
U Grasseu, svjetskoj prijestolnici parfema, gdje Lancôme ima imanje od 10 hektara polja ruža, brend uzgaja ruže centifolia sa stotinu latica za svoje mirise na održiv i organski način. Do danas je 99% ruža koje Lancôme koristi za šminku i njegu kože organsko. Do 2025. godine 100% ruža bit će organskih, a 60% francuskog podrijetla, što će ograničiti utjecaj transporta na mjesta proizvodnje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lancôme Official (@lancomeofficial)

Smanjivanje utjecaja proizvoda na okoliš zahvaljujući inovacijama u formuli
Biljke u Lancômeu koriste se mudro, koristeći samo ono što je potrebno za optimalnu učinkovitost bez trošenja dragocjenih dijelova: od sjemena, korijena, stabljike, kore ili cvijeta, analizira se kozmetička aktivnost cijele biljke.

Ograničavanje utjecaja na okoliš zahvaljujući inovacijama u pakiranju
Lancôme se obvezuje proizvoditi proizvode s održivom ambalažom koristeći manje prirodnih resursa i više materijala koji se mogu reciklirati, poput stakla i reciklirane plastike.

Partnerstvo s vodećim institucijama doprinijet će zaštiti biološke raznolikosti
Kao dio globalnog partnerstva s francuskim Nacionalnim prirodoslovnim muzejom, Lancôme će sponzorirati projekt čiji je cilj zaštita 24 ugrožene biljne vrste. Kao brend čiji je simbol ruža od svog osnivanja prije 85 godina, bilo je sasvim prirodno pridonijeti zaštiti galske ruže, dragocjenog i suptilnog cvijeta jedinstvene sorte i iznimnog mirisa. Bogatstvo drugih ugroženih biljnih vrsta također je uključeno u ovaj projekt zaštite.

LIVE RESPONSIBLY (Encouring Responsible Consumption) s ciljem da potrošači donose održive izbore potrošnje zahvaljujući proizvodima koji se mogu ponovno napuniti i reciklirati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lancôme Official (@lancomeofficial)

Lancôme tako nudi mirise i kozmetiku koja se može ponovno puniti, napuniti ili reciklirati. Do 2025. godine 100% Lancômeovih najprodavanijih mirisa i proizvoda za njegu kože moći će se ponovno puniti i napuniti.

Od 2019. Idôle se može puniti zahvaljujući fontani za punjenje koja je dostupna na odabranim prodajnim mjestima, a Premium Absolue se može napuniti putem sustava za izmjenu kapsule s proizvodom. Zahvaljujući Absolueu, Lancôme je od 2018. eliminirao 250 tona stakla, što je ekvivalent u staklu više od dvije Louvreove piramide. Lancôme je također surađivao s lokalnim partnerima za recikliranje kako bi instalirao posebne kutije za reciklažu na prodajnim mjestima širom svijeta, kako bi kupci mogli reciklirati svoje prazne proizvode. Primjerice, u Kini je više od 2 milijuna jedinica proizvoda prikupljeno i reciklirano 2020. godine u partnerstvu s Terracycleom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lancôme Official (@lancomeofficial)

WRITE HER FUTURE (Empowering Women) dobrotvorne aktivacije u svrhu osnaživanja žena pružajući im pristup obrazovanju, mentorstvu i poduzetništvu.

Od 774 milijuna nepismenih odraslih na svijetu, 2/3 su žene. Udio nepismenih žena nije se promijenio posljednjih 20 godina. Među 123 milijuna nepismenih mladih na svijetu, 76 milijuna su žene. Od 2017. Lancôme se udružio s globalnom nevladinom organizacijom Care u borbi protiv nepismenosti među ženama pokretanjem svoje međunarodne filantropske kampanje Write Her Future. Program je do danas već pomogao preko 23 000 žena iz 13 zemalja. Cilj je doseći 50 000 žena do 2022. godine.

Program je isprva pokrenut u 3 prioritetne zemlje u kojima je visoka stopa nepismenosti: Gvatemala, gdje je nepismenost prepreka ženskim pravima; Maroko, gdje nepismenost sprečava majke da školuju djecu; Tajland, gdje je nepismenost prepreka osnaživanju žena. Od 2018. pokrenuti su dodatni programi u drugim zemljama, uključujući Francusku, Veliku Britaniju, Španjolsku, Italiju, Njemačku, SAD, Meksiko, Brazil, Chile i Tajvan, uz podršku lokalnih neprofitnih organizacija.
S Write Her Future, Lancôme osnažuje žene putem pismenosti, mentorstva i poduzetništva te pružanjem podrške u pisanju vlastite budućnosti i postizanju njihove sreće.

Midas Widget

Ostavite komentar