DIANA VILJEVAC PREDSTAVLJA RUČNO RAĐENI REMEN KAO NEIZOSTAVAN MODNI DODATAK

Remen je oduvijek bio modni dodatak koji je vrlo lako svaku modnu kombinaciju mogao transformirati. Upravo stoga dizajnerica Diana Viljevac ove sezone predstavlja ručno rađeni remen s kojim postojećoj haljini možete podariti potpuno novi izgled.

Kako izgleda stvaranje ovog jedinstvenog remena pokazat ćemo vam uvidom u sam proces njegove izrade.

Ovaj ručno rađeni remen dolazi u srebrnoj i zlatnoj boji, a za njegovu izradu potrebno je dva dana.  Remen se sastoji od mesinga koji je premazan emajlom kako bi se zaštitio, te ima malene staklene perle. Tehnologija emajliranja vrlo je stara i kroz povijest je korištena u izradi nakita, te u primijenjenoj umjetnosti. Tijekom 19. stoljeća počela se koristiti i u industrijske svrhe, i to ponajprije u proizvodnji posuđa.

Drevni su Egipćani emajl nanosili na predmete od kamena i keramike, te ponekad nakit, no znatno rjeđe nego druge drevne kulture srednjeg istoka. Stari Grci, Kelti, Rusi i Kinezi također su prakticirali emajliranje metala.

Remen se ručno plete te grana u lišće, te se nakon toga dodaju perlice koje mu daju potpun izgled.

Nakon što se složi konstrukcija cvijeća i grana, remen se ručno boja u dvije faze te se stavlja završni premaz i suši još 24 sata.

Kolekcija je dostupna u showroomu na adresi Šenoina 11,2 kat ili putem web shopa: www.dianaviljevac.com

Midas Widget

Ostavite komentar