David Litchfield zarobio srca milijuna djece i njihovih roditelja novom slikovnicom!

David Litchfield još jednom je zarobio srca milijuna djece i njihovih roditelja diljem svijeta svojom novom slikovnicom „Svjetlo na pamučnoj stijeni“. U novom velemajstorskom uratku Litchfield opet budi snažne emocije na najjednostavniji način, kroz priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu. Riječ je o još jednoj toploj i dirljivoj slikovnici koja uz očaravajuće ilustracije neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Omiljeni junaci ove slikovnice uče nas vrijednostima pravog prijateljstva, ljubavi i o tome kako treba slijediti svoje srce i snove, jer kamo god da idemo, gdje god da jesmo, prijatelji su osobe na koje se uvijek možemo osloniti.Ova dirljiva priča o putovanju kroz prostor i vrijeme pokazuje nam da nikada ne smijemo prestati vjerovati u važnost obitelji te da bi ono što tražimo moglo biti bliže no što mislimo.

Novom slikovnicom„Svjetlo na pamučnoj stijeni“Litchfieldoveinspirativne priče „Pas i violina“,„Medo i klavir“ i „Djedov tajni div“ dobile su dostojnog nasljednika.

RADNJA:

„Svjetlo na pamučnoj stijeni“ nova je nezemaljska slikovnica Davida Litchfielda u kojoj djevojčica Helena silno želi otići u svemir, u kojem zvijezde svjetlucaju čarobno i čudesno.Kad se svemirski brod spusti na Pamučnu stijenu, doima se da su se sve njezine želje ostvarile. No, izvanzemaljac uskoro mora otići. Hoće li se taj svemirski brod ikada vratiti? I ako se vrati, je li Helena spremna ostaviti sve na Zemlji?Kad odraste, često se vraća na Pamučnu stijenu u nadi da će se ponovno sresti s izvanzemaljcem. Ali, nakon mnogo godina, kad već sama ima sina i unuku, počinje napuštati tu nadu…

O AUTORU:

David Litchfield počeo je crtati dok je bio vrlo mlad. Njegovi ilustratorski junaci, koji su najviše utjecali na njega, jesu Albert Uderzo, Sylvain Chomet, Jon Klassen i Shaun Tan. U stvaranju svojih jedinstvenih umjetničkih djela, kojima dočarava ozračje, primjenjuje različite tradicionalne tehnike i različite elemente sastavlja pomoću Photoshopa, kako bi stvorio opsežne, dramatične prizore.

Davidova prva slikovnica „Medo i klavir“ osvojila je Waterstones nagradu za dječju knjigu u kategoriji slikovnice te postala međunarodni bestseler, a nadahnuta je njegovom ljubavlju prema glazbi, šumama i pjesmom „Little Room“ dvojca The White Stripes. Osim slikovnice „Medo i klavir“, na hrvatski su prevedene i „Pas i violina“, „Djedov tajni div“, „Svjetlo na pamučnoj stijeni“.

 

Midas Widget

Ostavite komentar