Danske hygge ideje za najslađu blagdansku čaroliju!

Ako postoji nešto u čemu su Danci apsolutno najbolji, to je koncept hyggea za vrijeme blagdana.  Vjerovali ili ne, do Božića je ostalo još samo 43 dana! Morate priznati da je božićna groznica potpuno neodoljiva svake godine. Međutim, naša kultura ima mentalitet ‘pretjerivanja’ tijekom praznika uz previše hrane, pića … Ove godine želimo vam blagdane koji donose ispunjenje, radost i osjećaj mira.

Simbol udobnosti, ugode, posebnosti i jednostavnosti donosi hygge skandinavski stil, a tko je veći stručnjak u tome nego danska kompanija JYSK  koja nam donosi ideje kako svaki kutak vašeg prostora učiniti magičnim i svečanim stvarajući najljepše uspomene u krugu obitelji bez pritiska i stresa.

Osim preporuke neutralnih boja i prirodnih elemenata kako bi sve izgledalo nježno i privlačno, ovo su naše preporuke za ove blagdane:

1.     Božićne lampice

Zbog dugih, hladnih, mračnih zimskih dana i snježnog krajolika, Skandinavci su savladali umijeće stvaranja savršeno ugodne zimske atmosfere. A neizostavan detalj za stvaranje zimske čarolije su božićne lampice, omiljena blagdanska dekoracija koja u različitim veličinama, oblicima ili nijansama uz dodatak svjetlećeg božićnog drvca, zvijezde ili fenjera čini posebnu čaroliju.

2.     Svijeće za intimnu atmosferu

Stvaranje savršenog ambijenta uz treperenje svijeća. Jedan od najlakših načina za stvaranje malog hyggea u domu je paljenje svijeća. Sve se vrti oko stvaranja topline i svjetlosti u tami! Ne zaboravite prigušiti ostalu rasvjetu u vašem domu i prepustite se uživanju u svečanoj igri svijetla i sjene…

3.     Božićne dekoracije

Ne možemo zamisliti božićno ukrašavanje bez božićnog vijenca koji se ne stavlja samo na ulazna vrata ili stol, već izgleda čudesno iznad kamina ili na zidu. Jedna od ideja je svakako i viseći vijenac koji će vam uz led svijeće s ugrađenim tajmerom svakog dana u željeno vrijeme priuštiti čaroliju odbrojavanja do Božića.

4.     Zimski jastučići i dekice 

Naglasite udobnost vunenim pokrivačima i jastučićima. Dodatne dekice nadohvat ruke ukrašene tradicionalnim motivima poput grančice božićnog drvca ili više skandinavskog stila s krznom, u košarama ili kutijama omogućit će vašim najmilijima da se stisnu na kauču i uživaju u toplom kakau uz omiljeni film.

5.     Kuglice za bor

Kakvo god drvce odaberete, zadovoljstvo kićenja uvijek je veliko. Bilo da dodajete samo nekoliko novih kuglica među postojeće, ili mijenjate uređenje drvca u potpunosti. Dovoljno je potražiti malo inspiracije i pustiti mašti na volju!

I naravno da svi volimo darivati ​​svoje najmilije, međutim, kupovina tijekom praznika može biti itekako stresna i potpuna suprotnost Hyggeu. Gomila ljudi na jednom mjestu svakako nije u skladu s preporukama i nešto je što svi izbjegavamo. Upravo zato, JYSK ima za vas Click&Collect opciju. Online rezervacije artikala koje samo bezbrižno pokupite upakirane u željenoj trgovini.

Dodatnu inspiraciju uz mnogo božićnog hyggea, pronađite u JYSKovom božićnom magazinu.

Ali to nije sve, zahvaljujući JYSKu darujemo nekoga od vas poklon bonom u iznosu od 500,00 kuna kako bi uživali ovih blagdana na danski način! I zato nas obavezno pratite na našoj Facebook stranici!

Dobitnica u darivanju objavljenom 12. studenog je Marina Santl. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Midas Widget

Ostavite komentar