Besplatno zavirite u Monetovu kuću i predivne vrtove koji su inspirirali neke od njegovih najpoznatijih slika!

Monetova kuća u Givernyju idealno je bajkovito mjesto za proljetni vikend kako biste otkrili predivan krajolik koji je inspirirao impresionistička umjetnička djela Clauda Moneta. Sada zatvoreno zbog pandemije korona virusa, slikarevo ljetno odmaralište, od 1883. do 1926. godine, nudi besplatni virtualni obilazak ovog bezvremenog mjesta, smještenog samo 1 sat od Pariza.

 

View this post on Instagram

 

Lunch On The Grass 1865 #impressionism #painting #art #art🎨 #arte #artist #insta #instart #instagram #instoday

A post shared by Claude Monet (@claude._.monet) on

Claude Monet preselio se u Giverny 29. travnja 1883. gdje je bio okružen bujnim zelenilom koje je nadahnulo neke od njegovih najpoznatijih slika. Monet se zaljubio u ljiljanice koje su izvirile iz ribnjaka, čineći prekrasno romantično okruženje, zajedno s tužnom vrbom napuklom od vjetra. Uz pomoć brojnih vrtlara slikar je uspio otvoriti ‘Vrt Clos Normand’ i ‘Water Garden’, dva izuzetno raznolika vrta koja su nadahnula njegova umjetnička djela. Bujno cvijeće poput ljiljana, geranija doprinosi osjetilnom i vizualnom iskustvu posjetitelja koji žele istražiti slikarovu maštu kroz vrtove i živopisni obiteljski dom Clauda Moneta. Blagovaonica je osvijetljena sunčanom žutom, dok je kuhinja posve plava. Možete čak i zaviriti u slikarski studio, koji je sada pretvoren u sobu u kojoj se nalaze primjerci njegovih najpoznatijih djela.

Za virtualni obilazak, posjetite web stranicu https://fondation-monet.com/visite-virtuelle/

 

View this post on Instagram

 

Adolphe Monet Reading In The Garden 1865 #impressionism #landscape #art #art🎨 #arte #artist #insta #instart #instagram #instaday

A post shared by Claude Monet (@claude._.monet) on

Midas Widget

Ostavite komentar