5 načina kojima stomatolozi čuvaju bjelinu svojih zubi od bojanja kavom!

Osim što je svi obožavaju i s njom započinju dan, kava ima neke ozbiljne povlastice. Istraživanja pokazuju da može smanjiti rizik od dijabetesa i bolesti srca, pa čak i pomoći da duže živite. Ali ona također može oštetiti vaše zube. Saznajte u nastavku kako uživati u kavi i održati bjelinu vaših zubi!

Sve ono na što vas je upozoravala mama da ne smijete proliti po stolnjaku poput kave, vina i čaja također će zaprljati vaše zube. A to je zato što sadrže tanine, spojeve koji se nalaze u biljkama, a koji se lakše lijepe na površine, kao što su vaši zubi.
Dobra vijest: vaš stomatolog ne očekuje da prestanete piti kavu, zapravo, mnogi od njih piju je i sami, a ako dobro prakticirate oralnu higijenu, ne bi trebalo biti problema. Evo, stomatolozi koji vole kavu dijele svoje savjete o tome kako uživati u šalici dobre kave, a sačuvati bisernu bjelinu zuba.

Četkajte zube dvaput dnevno

Kada je riječ o sprječavanju mrlja od kave, preporučuje se četkanje zubi dva puta dnevno, ujutro i pred spavanje. Najidealnije bi bilo očetkati zube odmah nakon kave ako ste u mogućnosti. I ne zaboravite koncem za zube barem jednom dnevno ukloniti naslage koje su uobičajeni krivac za mrlje zuba.

Pijte vodu odmah nakon kave

Sljedeća najbolja stvar je velika čaša vode. Pomoći će vam da skinete površinske naslage sa zuba. Što više vode pijete, manje ćete vremena izložiti zube kavi i njezinom taninu.

Posrčite kavu

Dok pijete kavu pazite da ne preplavi sve vaše zube jer će se sredstva za bojenje koja se nalaze u kavi zadržati na zubima, gdje mogu dovesti do nakupljanja plaka i mrlja.

Koristite slamku

Slamka pomiče kavu pokraj prednjih zuba, koja su vidljivija kad se smiješite i razgovarate.

Preskočite šećer

Zdrava prehrana jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za desni i zube. Šećeri imaju tendenciju da se lako zahvate na zubima, što može dovesti do bojenja i propadanja zuba ako se ne ukloni temeljito četkanjem.

Midas Widget

< Prijašnji članak
Mickey haljine!
Sljedeći članak >
Totalno cool jesenski modeli!

Ostavite komentar