5 čudnih stvari koje muškarci žele u ženi

Što muškarci žele? To je misterija i najvjerojatnije će ostati misterija. Ali to nije zaustavilo znanost u pokušaju otkrivanja odgovora na ovu zagonetku o ljudskoj privlačnosti.

S jedne strane, svaki čovjek ima svoje osobne sklonosti. Kvalitete i osobine koje vizualno i seksualno najviše privlače jednog muškarca ne mogu se smatrati privlačnim za drugog.

Međutim, istraživanje je otkrilo da postoji jedna stvar koja je zajednička za mnoge muškarce: oni imaju sklonost vjerovati svom prvom dojmu, a ti početni trenuci uvelike utječu na njihovu razinu privlačnosti prema pojedinim ženama.
Naravno, postoje žene koje su umjetnice u stvaranju dobrog prvog dojma, bez imalo napora, dok se neke moraju dobrano potruditi.
Da biste lakše razumjeli što muškarci žele, evo 5 stvari za koje nauka kaže da muškarci smatraju osobito privlačnima kod žena.

1. Nošenje make-upa

Neki muškarci tvrde da više vole žene bez šminke jer izgledaju prirodno. Ali prema istraživanju koje je proveo internetski portal za upoznavanje
Zoosk, od 1.200 žena koje su imale našminkane oči na svojoj profilnoj fotografiji, pokazalo se da su više primale poruke od muškaraca. Muškarci su također u većem broju htjeli upoznati ženu koja na svojoj profilnoj fotografiji ima ruž na usnama.

No, žene koje imaju tendenciju da nose ‘tamnije’ nijanse imale su manje poruka. Dakle, čak i ako muškarci kažu da više vole žene koje su izgledale ‘prirodno’, to znači da su im se svidjele našminkane žene s prirodnijim izgledom.

2. Pravi omjer struka i boka

Ova prednost ima manje veze s atraktivnošću, a više s zdravljem i plodnošću.

‘Ove mjere pokazuju da je omjer struka i boka snažan pokazatelj razine estrogena u žena, rizika od pretilosti i osjetljivosti na glavne bolesti poput dijabetesa, raka jajnika i srčanih bolesti’, stoji u članku.

3. Nošenje crvene boje

Crvena je boja strasti. Dakle, nije čudno da muškarce toliko privlači crvena boja.

4. Ljubazan stav

Lijep stav uvijek prolazi.

U jednoj studiji socijalne psihologije, istraživači su otkrili da ženska reakcija na muške potrebe i želje povećava njihovu privlačnost kod muškaraca.

5. Govori glasom višeg tona

Studije su pokazale da žene imaju tendenciju da ih privlače muškarci dubokog glasa.

A upravo je suprotno tipično za muškarce, jer neki vjeruju da ‘viši’ tonovi glasa signaliziraju reproduktivnu kondiciju, ženstvenost i manju veličinu tijela.”

Midas Widget

Ostavite komentar