U ponedjeljak, 9. studenog u IKEA robnim kućama diljem svijeta započinje prodaja limitirane kolekcije plišanih igračaka u sklopu kampanje Plišane igračke za obrazovanje.

plisanci

Limitiranu kolekciju su dizajnirala djeca crtanjem svoje plišane igračke iz snova. Među tisućama pristiglih crteža igračaka IKEA je odabrala deset najboljih i pretvorila ih u posebnu, limitiranu kolekciju. Zagrebačka robna kuća IKEA je nakon otvaranja prvi puta sudjelovala u ovome projektu i omogućila djeci članova IKEA FAMILY programa da nacrtaju plišanu igračku iz svoje mašte. Među deset gore spomenutih igračaka IKEA je odabrala i „dizajn“ djevojčice Karle iz Hrvatske čije će jednooko plavo čudovište tako pomoći obrazovanju siromašne djece diljem svijeta.

ikea-plisanac

Izuzetno nas veseli i ponosni smo što je prošle godine među nekoliko tisuća dječjih crteža, upravo Karlin izabran kao jedan od deset pobjedničkih, i nadamo se kako ćemo ponovo u našoj ponudi imati plišanu igračku dizajniranu u Hrvatskoj. Plišane igračke nastale iz dječjih crteža su uistinu zabavne i maštovite, ali imaju i posebno značenje budući da će tijekom trajanja kampanje IKEA Zaklada za svaku kupljenu plišanu igračku ili dječju knjigu u bilo kojoj robnoj kući IKEA na svijetu, donirati jedan euro organizacijama UNICEF i Save the children koje provode projekte za obrazovanje djece koja žive u siromaštvu. To znači da djeca pomažu drugoj djeci diljem svijeta kako bi izgradili bolju budućnost za sebe“, istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer tvrtke IKEA Hrvatska.

IKEA poziva djecu članova IKEA FAMILY kluba da od 09. do 22. studenog nacrtaju svoju igračku iz snova. Najbolje crteže pristigle iz cijelog svijeta IKEA će sljedeće godine ponovno pretvoriti u novu kolekciju plišanih igračaka. Plišane igračke koje su prošle godina dizajnirala djeca, dostupne su u robnoj kući IKEA Zagreb od ponedjeljka 9. studenog.

Kampanji Plišane igračke za obrazovanje, čiji je cilj prikupljanje sredstava za obrazovanje djece koja žive u siromaštvu, mogu se od 9. studenog 2015. do 28. prosinca 2015., pridružiti svi posjetitelji robne kuće IKEA Zagreb kupnjom bilo koje plišane igračke ili dječje knjige iz IKEA ponude.

Djeca članova IKEA FAMILY kluba stara do 12 godina natjecanju u crtanju mogu se pridružiti u robnoj kući prema rasporedu koji je dostupan www.masta-moze-svasta.hr, a svoj crtež mogu napraviti i kod kuće te ga donijeti u igraonicu Småland.

A.M.