Od 1. veljače, u domaća kina stiže novi srpski film „Nedelja“, koji ovaj tjedan otvara u Srbiji i puni kinodvorane od Subotice do Niša. Kultni Džej Ramadanovski, beogradski pjevač romskog podrijekla, bio je jedan od najomiljenih pjevača narodne glazbe u regiji poznat po svojim pjesmama „Zar ja da ti brišem suze“, „Ugasila si me“, „Sunce ljubavi“, „Slavija“…

Film je nazvan prema još jednom njegovom hitu, vjerojatno i najtužnijoj njegovoj baladi „Nedelja“, u kojoj se oprašta od svoje obitelji. Puno godina kasnije, u 57. godini života, Džej Ramadanovski preminuo je upravo na nedjeljni dan, gotovo proročki.

Trailer filma prikazuje odrastanje mladog Džeja, kvart Dorćol u Beogradu gdje je on odrastao, snalaženje po popravnim domovima nakon rastavljenih roditelja, njegove bliske prijatelje, nedostižnu ljubav i sudbonosne trenutke koje su ga dovele do glazbene scene i vječne slave…

Redatelj Nemanja Ćeranić, mladi i talentirani srpski filmaš, ovim se filmom htio odmaknuti od rutinskih navika biografskih glazbenih filmova i posvetiti ovo djelo temama koje su i samog Džeja najviše okupirale – ulica i Dorćol, kafana i prijatelji, ljubav i obitelj te motiv Roma koji pronalaze svoje mjestom pod suncem – od kojih je i dolazila inspiracija za njegovu glazbu.

Od 1. veljače, u domaća kina stiže „Nedelja“, regionalni kino hit o glazbenoj ikoni narodne glazbe čiji je jedinstveni život i više nego vrijedan velikog platna!