Najnoviji film iz svijeta „Prizivanja“, u distribuciji Blitza gledanošću i dalje obara rekorde u kinima.

19. rujna – Nakon senzacionalnog uspjeha prvog filma, franšiza ‘Časna’ studija New Line Cinema i u distribuciji Blitz filma, se vratila u velikom stilu, a njen uspjeh ne prestaje.

Film ‘Časna II’ je drugi vikend za redom na prvom mjestu domaćeg box office-a, zaradivši 273.007 eura, s ukupnim brojem gledatelja od 42.489.

U režiji Michaela Chavesa i produkciji Petera Safrana i Jamesa Wana, ‘Časna II’ nastavlja priču gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno neispričano porijeklo zlog demona. Priča prati dvije mlade redovnice koje riskiraju sve kako bi razotkrile po život opasnu misteriju iza njezinog povratka i otjerale je natrag u pakao jednom zauvijek.

Uspjeh vikenda otvaranja je potvrda velikog iščekivanja među obožavateljima franšize ‘Prizivanje’ koja i daje neumoljivo nastavlja plašiti gledatelje kina diljem svijeta. Film je postigao ovako impozantan uspjeh velikim dijelom i zbog dobro planirane i osmišljene inovativne marketinške kampanje u kojoj su kostimirane „časne“ plašile gledatelje tijekom vikenda u kino dvoranama. Aktivacije su već od prvog, pretpremijernog dana prikazivanja postale viralne, posebno na društvenoj mreži Tik Tok – prvenstveno radi mlade publike koju su takve neuobičajene kino aktivacije posebno oduševile.

Film je režirao Michael Chaves, redatelj horor hitova ‘Prokletstvo La Llorone’ i ‘Prizivanja 3: Kriv je Sotona‘ dok su za scenraij zaslužni Akela CooperIan, Ian Goldberg i Richard Naing. U glavnim su ulogama Taissa Farmiga kao sestra Irene, ponovno joj se pridružuje Jonas Bloquet kao Maurice, zajedno sa Storm Reid u ulozi sestre Debre te Anna Popplewell kao Kate.

Franšiza ‘Prizivanje’ je serijal horora s najvećom zaradom u povijesti. Globalno, četiri filma su zaradila više od 300 milijuna dolara svaki (Časna, 366 milijuna dolara; Prizivanje 2, 322 milijuna dolara; Prizivanje, 320 milijuna dolara; Annabelle: Početak, 307 milijuna dolara). Časna je film s najvećom zaradom u franšizi, s više od 366 milijuna dolara u svijetu.

Film možete pogledati u kinima u IMAX i 4DX formatu. Ulaznice možete osigurati putem web stranice ili na blagajnama kina.