6. svibnja 2022. – H&M s ponosom predstavlja petu kolekciju u svojoj inicijativi za održivost Innovation Stories s kolekcijom na temu romantike, pozivajući kupce da se zaljube u materijale napravljene od otpada. Upečatljivi modni izričaji i mekani zavodljivi stilovi kombinirani su s prenamijenjenim, recikliranim materijalima, od kojih su mnogi izrađeni od reciklirane odjeće, plastike iz oceana ili drugih otpadnih materijala. Namijenjeni za njegovanje i dijeljenje, komadi dolaze s naljepnicama na kojima kupci mogu napisati svoje poruke kada odjeću žele prenijeti nekom novom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli H&M (@hm)

Kolekcija Innovation Story Cherish Waste bit će dostupna na hm.com  od 21. travnja.

Kolekcija kombinira hrabre proporcije s vrhunskim materijalima stvorenim od otpada.Neki od ovih materijala prvi su za H&M, uključujući MIRUM®, recikliranu svilu i AirCarbon™. Vodeći komadi su haljine, od večernje haljine u obliku srca u obliku žvakaće gume do blijedoplave puff-ball mini i ružičaste pletene haljine sa šiljcima, sve izrađene od recikliranog poliestera. Reciklirana svila izrađena od otpadne svile koristi se na ružičastoj košulji s volanima, dok su cipele i narukvice od MIRUM®, biljne kože bez plastike, izrađene od biljnih vlakana, biljnog ulja i minerala. Nakit krase crna srca izrađena od AirCarbon™, biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli H&M (@hm)

“Ova kolekcija je slavlje ljubavi, ispunjena herojima iz ormara koji se osjećaju ugodno za nošenje, čak i ako su dramatični, statement komadi. Moj savjet je da izađete iz svoje zone udobnosti i istražite svestrane kombinacije: usudite se odjenuti preveliki kaput s leopard uzorkom s mrljama u obliku srca uz uski, izrezani bodi ili se opustite u kompletu s inspiriranim motivima srca balonima od folije”, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

 

„Dizajnerski tim želio je stvoriti kolekciju o ljubavi, intimnosti i stvaranju veza – ne samo međusobno, već i s našim ormarima. Svaki komad je dizajniran kako bi omogućio nositelju da izrazi svoje pravo ja i da izrazi svoje vrijednosti korištenjem materijala koji se bore protiv otpada. A nakon što steknu svu ljubav koju mogu od ovog komada, nadamo se da će je prenijeti nekom novom,” kaže Ella Soccorsi, dizajnerica u H&M-u.