Sjećate li se scene iz filma „White Men Can’t Jump“? Mislim na onu u krevetu s Rosie Perez i Woody Harrelsonom kojeg sam kao klinac gledao u „Kafić uzdravlje“. charlie2

Da ne nabrajam dalje jer nisam i nikada neću biti filmofil koji pamti glumce, redatelje i sve one koji sudjeluju u stvaranju zabave. Poanta priče je da su njih dvoje u krevetu, ona prilično dobro izgleda i igra ulogu žene koja vjeruje kako će jednom biti pozvana u jedan od najrazvikanijih američkih kvizova, te se cijeli film priprema za taj poziv. Dakle, njih dvoje leže u krevetu i u jednom trenutku ona govori: „Žedna sam“. On se naravno kao pravi alfa mužjak ustaje iz kreveta, odlazi po čašu vode i donosi svojoj ženki istu. Nakon scene vikanja i vrijeđanja jer je on naravno idiot koji ne razumije da njena žeđ zapravo nije žeđ već potraga za suosjećanjem i da joj debil ne treba nositi vodu, već ležati u krevetu pored nje dok oboje ne dehidriraju (nemoj slučajno da on popije nešto dok je ona žedna!), ta voda koju je on priskrbio iz pipe završava u njenom licu uz jasnu poruku prevedenu na hrvatski – daj me nemoj j…t!

Vjerujem da su u tom trenutku svi muškarci osjetili zadovoljstvo kao da su oni Woody, a da su sve žene osjetile … zapravo nemam pojma što su osjetile. U tome i jest stvar vezana uz Venere, Marsove, Jupitere i štotijaznam. Pa dajte kada već imamo tako divan jezik s toliko gramatičkih pravila i padeža, koristite ga! Ako ste žedne, onda ste žedne, ako ste gladne, onda ste gladne i nemojte komplicirati živote sebi i nama izmišljanjima i pokušajima nametanja osjećaja krivnje jer Vas ne razumijemo. Mi smo jednostavna bića, često poput računala, radimo po načelu „0 i 1“, ili nešto je ili nije sredine nema. Znajući da ste Vi puno pametnije, složenije, razvijenije itd., spustite se na našu razinu da dobijete ono što želite, tako je jednostavnije. A možda je ono što želite upravo čaša vode u lice kako biste imali materijala da nam pijete krv …?

Btw. naša kolumnistica Carrie mi je cool, u virtualnom svijetu tražiš pravog muškarca … kakav dribling!