Nadahnuta divama zlatnog doba Hollywooda i suvremenim megazvijezdama koje prihvaćaju stilski pristup ‘go big or go home’, H&M Studio kolekcija spaja sirovu nosivost s radikalnim glamurom. Ekstrovertni dizajn stvoren za noćne izlaske i provod miješaju se s omiljenim dnevnim odjevnim predmetima za slobodno vrijeme i modnim dodacima.

Kolekcija H&M Studio S/S23 bit će dostupna na hm.com od 2. ožujka.

Key komadi su  senzacionalne večernje haljine s punim volumenom koje  brišu pod u kombinaciji sa predimenzioniranim trenchom, kožna motociklistička jakna i jakna od umjetnog krzna, komadi su to koji zrače samopouzdanjem. Cool-girl traper i svakodnevne luksuzne trenirke jednako jamče maksimalnu eleganciju uz minimalan trud, zajedno s elegantnim dodacima, kao što su sjajne, kožne gležnjače, donje rublje obrubljeno kamenčićima i goleme sunčane naočale. Dva ženska odjevna komada, predimenzionirani prsluk i maksi suknja visokog struka, oba izrađena od mješavine organskog i otpadnog pamuka, ukrašena su stotinama ručno ušivenih gumba. Gumbi su djelomično izrađeni od reciklirane plastike koju su nabavili skupljači otpada u Bengaluruu i vraćeni s ulica u Indiji, u sklopu trajnog partnerstva između H&M grupe i društvenog poduzeća Hasiru Dala Innovations.

U skladu s H&M-ovim ciljevima održivosti, svaki predmet u kolekciji izrađen je od održivijih materijala uključujući organski pamuk, reciklirani poliester, kožu bez kroma i Naia™ Renew, kružno vlakno proizvedeno od 60% drvene pulpe iz održivih izvora i 40% certificiranog recikliranog otpadni materijali.

“Ove sezone dizajnerski tim bio je očaran idejom moderne megazvijezde koja neprimjetno klizi između svaknevnog izgleda i haljine s crvenog tepiha koja vrišti glamur. Današnjim generacijama održati jednostavnost  jednako je važno kao i izgledati kao milijun dolara, a mi smo željeli stvoriti kolekciju koja može živjeti iz dana u noć, i s posla na posao, bez kompromisa u stilu “,

Linda Wikell, dizajnerica koncepta za H&M Studio.