ŽELJA ZA STVARANJEM ZVIJEZDE NAPOKON SE ISPUNILA

flowerPrije deset godina, Viktor Horsting & Rolf Snoeren zaželjeli su želju. Želja je bila da kreiraju miris koji bi svijet učinio boljim. Ostvarila im se upravo s mirisom Flowerbomb: zvijezda je bila rođena.

„Oduvijek smo sanjali o kreiranju mirisa i uvijek smo vjerovali u moć mirisa. Zaželjeli smo želju i nikada nismo odustali od sna. Godine 2005., naš je san postao stvarnost: rođen je naš Flowerbomb.“

Viktor&Rolf

ŽELJA ZA ZAJEDNIČKIM KREIRANJEM LJEPOTE

Konceptualni glamur. Provokativna moda. Neočekivana elegancija.

Upravo su to kreativni stupovi koji definiraju avangardni dizajn dvojca Viktor&Rolf.

Sa željom da zajednički kreiraju jedinstvenu ljepotu, Viktor&Rolf odabrali su svoj kreativni put imajući na umu ove temeljne vrijednosti – što je bio slučaj i kod osmišljavanja mirisa Flowerbomb, pravog odraza njihove vizije ljepote.

ŽELJA ZA KREIRANJEM NOVE VRSTE MOĆI CVIJEĆA

Radeći na mirisu Flowerbomb, dvojac Viktor&Rolf želio je kreirati nešto novo. Sanjali su o mirisu koji ima moć širenja pozitivne poruke. O cvjetnoj raskoši kao oružju za bombardiranje svijeta ljepotom i maštom te pretvaranje negativnog u pozitivno. Sve je započelo s nazivom i izazovom da se iznimno ženstvenom cvjetnom mirisu pridodaju provokativne i eksplozivne note.

Neočekivani spoj eksplozije cvijeća i nepretenciozne slatkoće utro je put ovom raskošnom gurmanskom mirisu. Tucet cvjetova orhideje Cattleye, stotine očaravajućih cvjetova jasmina Sambaca, tisuće sočnih cvjetova frezije i milijuni ružinih latica spojeno je u buket koji jednostavno izaziva ovisnost, uz provokativni akord upečatljivog pačulija i slatke vanilije.

Za kultni miris zaslužni su ‘nosovi’ Olivier Polge, Carlos Benaim i Domitille Bertier.

Za dvojac Viktor&Rolf, bočica mirisa Flowerbomb predstavlja luksuzno oružje zavođenja i ljubavi.

Blistajuće staklo dijamantne bombe pretvara negativni simbol u pozitivu, ljepotu i luksuz. Na pakiranju, obavijenom vrpcom s nazivom mirisa, u crnom je vosku otisnut pečat s potpisom Viktor&Rolf. Riječ je o kultnim elementima utkanim u život i uspjeh ovog mirisa.

ŽELJA ZA KREIRANJEM NOVOG KLASIKA

Viktor&Rolf još su od djetinjstva fascinirani reklamama za parfeme.

Iznimna reklama može biti pokazatelj vremena u kojemu je nastala. Neočekivano mistična i provokativna reklama za Flowerbomb ista je već cijelo desetljeće, ali i dalje ostaje legenda bez premca.

Realizirana je u suradnji s prijateljima i čestim suradnicima dvojca Viktor&Rolf, fotografima Inez van Lamsweerde i Vinoodhom Matadinom.

ŽELJA ZA SPEKTAKULARNOM LJEPOTOM

Razvojni proces nastanka mirisa za dvojac Viktor&Rolf pravi je eksperiment, baš poput visoke mode. Ispituju se granice kako bi se kreiralo nešto posve novo, s prepoznatljivim potpisom. Ovaj je pristup okosnica njihovog rada koji se iskazuje kroz modne kolekcije i mirise, s naglaskom na predstavljanje mirisa Flowerbomb u proljeće 2005. Uz šaputanje riječi tijekom modne revije kojom je predstavljena kolekcija u crnim i zagasitim tonovima – „Flowerbomb, Flowerbomb, Flowerbomb”, pozornica se okrenula i otkrila sasvim drugačiju ‘pokretnu sliku’ modela u paleti ružičastih i kremastih nijansi. To je za Viktora&Rolfa bio ključan trenutak – lansirali su prvi ženski miris i neodvojivo ga povezali s upečatljivim modnim kolekcijama, pri čemu i miris i kolekcije simboliziraju transformaciju i osnaživanje.

Iako Flowerbomb uskoro slavi 10. godišnjicu, i dalje svi pričaju o njemu.