Otkrijte Whitney kakvu niste poznavali!

Domaća publika napokon ima priliku u kinima pogledati dugoočekivani glazbeni spektakl I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston. Nakon pretpremijernih projekcija koje su održane u srijedu, publika od četvrtka u svim kinima može doživjeti legendarni glas i život pop dive Whitney Houston.

Zahtjevan zadatak utjelovljenja pop ikone imala je glumica Naomi Ackie koja je Whitney prikazala ne samo kao pjevačicu već i producenticu, glumicu, modnu ikonu i onakva kakva je zapravo kao soba.S tim se slaže i Clive Davis, glazbeni producent, koji je dijelom zaslužan za uspješnu Whitneyinu karijeru. Njega je u filmu utjelovio Stanley Tucci.


Prije nego se u publika upusti u proslavu njezine glazbe i života, nije na odmet upoznati se s nekim činjenicama o Whitney:

    • najprodavanija i najnagrađivanija umjetnica svih vremena – 2 Emmy nagrade, 6 Grammy nagrada, 2 Grammy Hall of Fame počasti, 14 World Music nagrada, 16 Billboard Music nagrada i 22 American Music nagrade.
    • oborila je rekord Elvisa i Beatlesa sa 7 uzastopnih broj 1 singlova
    • The Bodyguard je najprodavaniji soundtrack album svih vremena
    • pod nadimkom “The Voice” bila je mezzosopranistica s rasponom od tri oktave i velikom sekundom (C#3 – G#5 – D#6)
    • bila je poznata po nevjerojatnom održavanju jedne note, često u trajanju od 10-16 sekundi i nemogućim replikativnim vokalnim usponima, a zaslužna je za utjecaj na glazbene kolegice, uključujući Mariah Carey, Celine Dion, Aliciu Keys i Beyoncé.

No, nisu samo nagrade i brojke obilježile Whitney. Ona je puno više od nagrađivane i jedinstvene pjevačice koja je svojom pojavom i djelovanjem ostavila neizbrisiv trag u povijesti, kod publike te njezinim emocijama. A ovaj film je dovoljan razlog da se Whitney i njezin izvanredan život i glazba dožive na velikim ekranima.

I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston je snažna i trijumfalna proslava neusporedive Whitney Houston. Film redateljice Kasi Lemmons i scenarista Anthonyja McCartena, 4 puta nominiranog za nagradu Oscar®, producenta Clivea Davisa, legendarnog glazbenog menadžera, i glumice Naomi Ackie, dobitnice BAFTA Award®, prikazuje portret bez ograničenja kompleksne i dinamične žene iza legendarnog The Voicea. Od djevojke u zboru iz New Jerseya do jednog od najprodavanijih i najnagrađivanijih glazbenih umjetnika svih vremena publika će biti odvedena na inspirativno, dirljivo i vrlo emotivno putovanje kroz Whitneyin život i karijeru, uz zapanjujuće izvedbe i soundtrack najomiljenijih hitova ikone kakve ih do sad još niste čuli. Don’t you wanna dance?