POVIJESNA DRAMA BIJELA KRALJICA NA PROGRAMU EPIC DRAMA

Bijela kraljica

Uzbudljiva serija nominirana je za nekoliko nagrada – tri Zlatna globusa, četiri Emmyja i nagradu People’s Choice s Rebeccom Ferguson i Maxom Ironsom u glavnim ulogama

Zagreb, 26. siječnja 2021. – Epic Drama, nakon brojnih visokokvalitetnih međunarodnih povijesnih dramskih projekata, donosi vam seriju BIJELA KRALJICA. Radnja ove višeslojne epske sage smještena je u Englesku 15. stoljeća, snimljena je na lokacijama u Belgiji, dok je scenarij napisan na temelju niza povijesnih romana Philippe Gregory „Rat rođaka“ (Bijela kraljica, Crvena kraljica i Nesuđena vladarica). Serija je nominirana za nekoliko nagrada – tri Zlatna globusa, četiri Emmyja i nagradu People’s Choice – a ekskluzivnu će premijeru imati na programu Epic Drama, srijedom u 21:00 sat od 3. veljače, dok finale sezone možete pogledati 7. travnja.

Bijela kraljica očaravajući je prikaz jednog od najdramatičnijih i najturbulentnijih razdoblja engleske povijesti. Priča je to o ljubavi i požudi, zavođenju i prevari, izdaji i ubojstvu, ispričana na jedinstven način s gledišta tri različite, ali podjednako nepokolebljive žene – to su Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort i Anne Neville. U svojoj potrazi za moći, one kuju zavjere te manipulacijama i zavođenjem pokušavaju doći do engleskog trona.

Godina je 1464., prije nego što će dinastija Tudor zavladati državom, a Engleskom bjesni rat o tome tko je legitimni kralj. Riječ je o ogorčenom sukobu dviju strana iste obitelji, kuće York i kuće Lancaster. Mladi i privlačni Edward IV. iz kuće York okrunjen je za engleskog kralja uz pomoć vrhunskog manipulatora, Lorda Warwicka zvanog „Krunitelj“. Ali nakon što se Edward zaljubi u Elizabeth Woodville, najljepšu ženu u državi i pučanku iz kuće Lancaster, urušavaju se Warwickovi planovi o kontroliranju engleskog trona. Dolazi do nasilne, riskantne borbe između Elizabeth, njezine najžešće protivnice, Margaret Beaufort iz kuće Lancaster, i Anne Neville, koja je pod utjecajem oca željnog moći. Sve je spremno za dramatičnu borbu za prevlast u kojoj žene povlače gotove sve konce.

U zvjezdanoj glumačkoj postavi su Rebecca Ferguson (Nemoguća misija, Najveći showman) kao Elizabeth Woodville, Max Irons kao Edward IV. (Condor, Djevojčica sa šibicama, Tutankamon), James Frain (Sherlock i Watson, Star Trek: Discovery) kao grof od Warwicka, Amanda Hale (Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera) kao Lady Margaret Beaufort, Janet McTeer (Ozark) kao Jacquetta Woodville, Faye Marsay (Igra prijestolja) kao Lady Anne Neville i Aneurin Barnard (Dunkirk) kao Richard, vojvoda od Gloucestera.

Bijela kraljica, čiju premijeru možete pogledati na programu Epic Drama 3. veljače u 21:00 sat, dojmljiva je priča o ljubavi, lažima, obmani i smrti: igra prijestolja koja je doista odigrana te je odlučila o sudbini Britanije. Kasnije ove godine na isti program stiže i njezin nastavak, Bijela kraljevna, kao i treći dio trilogije, Španjolska kraljevna.

Midas Widget

Ostavite komentar