JUBILARNO OTVORENJE 15. OSCAR REVIJE FILMOM ČOVJEK IZ SJENE privuklo Vanju Rupenu, Branku Krstulović, Lejlu Filipović, Tihanu Harapin Zalepugin

Imali smo čast osjetiti dašak Holywooda na sinoćnjem otvorenju još jedne Oscar revije, koja se održava već  15 godina zaredom, uoči dodjele najcjenjenije filmske nagrade Oscar. Pokušat ćemo vam dočarati kako je to otprilike izgledalo, te se nadamo, uvjeriti vas da pogledate barem jedan od nominiranih filmova.

Otvorenje se u Kaptol Boutique Cinema, a niz filmova, nominiranih ove godine za Oscara, bit će prikazivani od 31. siječnja pa sve do 10. veljače u CineStar kinima. Film s najviše nominacija, njih 10, je Miljenica, a sljedeće mjesto po broju nominacija, njih 8, zauzeli su Čovjek iz sjene te Zvijezda je rođena.

Filmom Čovjek iz sjene obilježen je početak ovogodišnje Oscar revije. Naslov filma predstavlja bivšega potpredsjednika Dicka Cheneya, čovjeka koji je iz ničega postigao ogroman uspjeh, u sjeni Georga Busha. Prikazuje se njegov život od početka karijere te uzdrmanoga odnosa sa ženom Lynne, koja je imala ogroman utjecaj na izgradnju uspješnoga zajedničkog života, privatno i poslovno, pa sve do njegovoga političkoga vrhunca i smrti. Naglasak je stavljen na razmišljanje likova i što vjerniji prikaz njihovih karaktera, ali ipak objašnjavajući značajne političke poteze koji su oblikovali budućnost SAD-a te ratne odnose s Irakom i ISIS-om. Zanimljiv je prikaz razgovora političara komentirajući narod i njihovo nerazumijevanje njihovih poteza te njihovu potrebu za pojednostavljivanjem njihovih odluka. Ono što je posebno netipično za film ovakve vrste, jest kombinacija crnoga humora, ironije i sarkazma da se izbalansira ozbiljnost teme i lakoća razumijevanja filma. Također, iznimnu pažnju nam je privukao razgovor glavnih likova, Dicka i Lynne, koji se koriste Shakespeareovim stihovima čime se pojačava dramatičnost.

Ne smijemo vam više otkrivati o radnji filma, no ako vas već ovo nije dovoljno zaintrigiralo da ga pogledate, možda će vas saznanje da su glavne uloge dodijeljene svjetski poznatim i nagrađivanim glumcima Christianu Baleu i Amy Adams. Pisac i redatelj filma je Adam McKay koji je inspiraciju za film pronašao čitajući knjigu o Cheneyu te odlučio napraviti što vjerodostojniju verziju njegova života uključujući i život njegove žene i dviju kćeri, karakterno potpuno različitih. Film je po svojoj originalnosti i kvaliteti definitivno privukao brojnu publiku, ali i uzrokovao očekivane kritike, pozitivne i negativne, zbog upitne političke objektivnosti.

Uz sve navedene kvalitete filma, logično je zaključiti da je prikazivanje ovakvoga filma privuklo različite filmofile s javne scene, a pažnju su nam privukli  Nenad Korkut, Vanja Rupena, Branka Krstulović, Lejla Filipović, Tihana Harapin Zalepugin, Saša Zalepugin, Đurđa Tedeschi, Aleksandra Dojčinović, Matija Vuica, Željka Ogresta i Dubravko Merlić, Ivica Skoko, Nikica Ivančević, Antonija Stupar Jurkin, Renata Sopek, Damir Begović, Domagoj Štimac, Davor Meštrović, Mario Roth, Dalibor Petko, Lana Pavić, Ivana Delač, Daniela Trbović, Ivana Ergić i još mnogi drugi odjeveni u svečane crno-zlatne kombinacije koje su izgledale zanosno na crvenome tepihu.

Bar WOW pobrinuo se za besplatno piće dobrodošlice te glamuroznu atmosferu popraćenu najpoznatijim medijskim kućama. Partneri 15. Oscar revije su A1 te Cinestar TV channels. A, još jedan od razloga da posjetiš CineStar kina što prije, je poklon kojim A1 nagrađuje prvih 500 posjetitelja koji kupe dvije karte za bilo koji film nominiran za Oscara, a to su male kokice i piće bez kojih ni jedan odlazak u kino nije potpun.

Ono što je ovu večer učinilo još posebnijom, jest kratak modni performance koji su izveli modeli Talia Model agencije, koja je pod vodstvom Tihane Harpin Zalepugin, a slavi 20 godina uspješne karijere kao najbolje agencije u Hrvatskoj. Riječ je o 24 glamurozne haljine koje su dizajnirali poznati hrvatski dizajneri: Aleksandra Dojčinović, Matija Vuica, Envy Room, Ivica Skoko, Ivan Alduk i Nebo inspirirani haljinama s dodjela Oscara u Holywoodu. Voditelj cijele večeri bio je Nenad Korhut.

Mi smo zaista uživali u sinoćnjem događaju te se zahvaljujemo organizatorima na velikom uspjehu. Najviše zahvaljujemo CineStar kinima što nam omogućavaju užitak gledanja ovih filmskih uspješnica u holivudskome stilu.

Marija Maleš

Midas Widget

Ostavite komentar